Speltips i CS:GO: Stort spelvärde på Furia i karta 1

Speltips i CS:GO: Stort spelvärde på Furia i karta 1

Kanske föredrar ni likt de flesta att spela på någon annan sport, men det finns inte mycket att välja på i dagsläget. Då är det bara att tacka och ta emot för att spelbolag erbjuder spel på e-sport, inte minst en kväll som denna.

Vill du betta på E-sport?

Spela på E-sport på Bet365!

► SpelA HÄR

Streaming kräver finansierat spelkonto, eller att ha placerat ett spel under de senaste 24 timmarna. Spela ansvarsfullt. IP-restriktioner kan gälla. Regler & villkor gäller. 18+

Två topplag i ESL Pro League ställs mot varandra ikväll, närmare bestämt Evil Geniuses (EG) och Furia. Det är två starka lag som ligger i toppen av tabellen idag och som förväntas att vara kvar där när serien är färdigspelad.

Evil Geniuses gäller som knappa favoriter här, men ingen skulle bli särskilt förvånad om Furia till slut står som segrare. Hur som helst är det inte slutsegern vi kommer att tippa här, utan vilka som vinner karta 1. Innan ni placerar ert spel kan det vara bra och intressant att höra lite bakgrund om vad karta 1 innebär och om vilken karta (map) det kan komma att bli.

Tre kartor ska väljas ut till matchen, och nedan förklarar vi hur det avgörs vilka kartor det kommer att spelas på.

Spelregler inför matchen

  • Det finns sju kartor att välja mellan. Först kommer det lägst rankade laget (Furia) att få välja en karta som de vill spela på (karta 1), och sedan väljer motståndarlaget (EG) en karta de vill spela på (karta 2).
  • Därefter väljer det lägst rankade laget bort en karta, och sedan gör motståndarlaget detsamma.
  • Tre kartor finns nu kvar att välja mellan, och en av dem ska den sista matchen spelas på. Lagen får välja bort en karta var, och den som blir kvar blir karta 3.

Relaterat: Räknas e-sport som en sport?

Detta innebär alltså att karta 1 kommer att bli en spelplan som Furia fått välja ut själva, en spelplan där de är starka och där motståndarna är svaga. Detta har visat sig vara en stor fördel inom CS:GO, och vi tror att det kommer att leda till att brassarna Furia vinner karta 1.

Om vi ska försöka oss på några gissningar på vilken karta de kan komma att välja kan vi konstatera att Furia brukar vara starka på ”Overpass” och ”Mirage”, och det kan bli så att de väljer någon av de kartorna. EG har dessutom inte vunnit någon match på någon av de kartorna under de tre senaste månaderna.

Vi kan även konstatera att Furia kommer till den här matchen med fem raka segrar i bagaget, medan EG endast vunnit två av sina fem senaste matcher.

Vi tror hårt på spelet att ”Furia vinner karta 1” till 2.00 gånger insatsen hos Bet365.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]