CHL Matcher 7/11 - Avgörande åttondelsfinaler

Tisdag den 7/11 är datumet då de svenska lagens öde i Champions Hockey League ska bestämmas. Ikväll spelas det åtta stycken matcher när åttondels-finalerna i CHL ska avgöras. Ikväll är det returen i dubbelmötena lagen emellan. För svensk del så har vi fyra lag kvar i turneringen. Brynäs, Frölunda och Växjö spelar alla hemma medan Malmö spelar på bortais. Nedanför kommer vi gå igenom lite analyser samt speltips & odds.

Uppdatering:

Alla matcher förutom en är spelad i CHL. Sista finalmatchen spelas mellan Växjö Lakers – JYP Jyväskylä. Du kan härt läsa mer om hur du se CHL final stream mellan Växjö – JYP Jyväskylä här på Sportal.se

1. Trinec – Malmö

Malmö fick en oönskad start på åttondelsfinalen senast då man föll hemma mot tjeckiska Trinec. Det var ingen match som går till historien pg.a underhållningsvärdet. Det var en segdragen match där Malmö till trots hade en ledning med slutade ändå med en uddamålsförlust efter slarv.
Utgångsläget inför ikväll blir således att Malmö måste vinna med två mål för att avancera i turneringen. Alternativt att man vinner med ett mål och sen går segrande ur en eventuell förlängning. Då vi är svenskar och vill våra lag ska avancera är det därför inte så kul att gå emot. Malmö x2(dubbelchans) ger oddset 1,75 vilket vi kör på ikväll.

Spel: Malmö x2(dubbelchans)

Odds: 1,75

2. Brynäs – Adler Mannheim

Utgångsläget för Brynäs är betydligt trevligare än vad det är för kollegan Malmö. Man lyckades vinna första mötet med 3-2 på bortaplan mot Adler Mannheim. Det går otroligt trögt för Gevlelaget hemma i SHL men i CHL så har man byggt upp ett momentum och ser stundtals vassa ut. Det är lite konstigt när man tänker på att det är så svårt att ta vara på spelet man har i CHL och fortsätta på samma linje i SHL.
För man ser nästan ut som ett annat lag i CHL och man har nu ett gyllene läge att avancera ytterligare i turneringen. Ett lika resultat eller seger och man är klara för nästa runda. Med tanke på utgångsläget tror jag Brynäs kommer spela en tight, välorganiserad hockey där man vill bjuda på så lite som möjligt. Med detta i åtanke så tror jag på ett spel under 5 mål till oddset 2,50.

Spel: Under 5 mål i matchen

Odds: 2,50

3. Frölunda – Liberec

Frölunda är i exakt samma position som Brynäs när man ikväll entrar Scandinavium inför returen mot Liberec. 3-2 skrevs siffrorna till Frölundas fördel på bortais senast. Ur svensk synvinkel är det extra kul då dem regerande mästarna(2 år på raken) har ett så pass bra utgångsläge även iår.
Möjligheterna till ett nytt CHL-guld är rätt stora och man är givetvis en utav favoriterna i denna fasen av turneringen. Ikväll räcker det med ett oavgjort resultat för att drömmen om ett tredje guld ska hållas vid liv. Liberec +2 ger oddset 1,88 vilket får anses som generöst och kommer spelas. Då finns där även marginal för att vårt svenska lag kan vinna och ändå vårt spel också.

Spel: Liberec +2(handicap)

Odds: 1,88

4. Växjö Lakers – Salzburg

Sista laget ut för svensk del är Växjö. Smålandslaget var egentligen det klart bättre laget i första matchen där man även vann skotten i övertygande stil. Men som vi vet så är det mål som räknas och att vinna skottstatistiken betyder egentligen ingenting i sammanhanget. Däremot ska man ta med sig spelet där man stundtals var dominerande och se till så att man får med sig rätt resultat ikväll.
Siffrorna skrevs till 2-1 för Salzburg vilket innebär att en seger för Växjö är ett måste om man vill kvalificera sig till nästa runda. Förhoppningsvis kan hemmaplans-fördelen vara en avgörande faktor ikväll. Liknande förra matchen så är det ett väldigt generöst odds på Salzburg genom handicapspel. Salzburg +2 ger oddset 2,45 vilket även där ger utrymme till en svensk seger men även ett rätt resultat på spelet.

Spel: Salzburg +2(handicap)

Odds: 2,45

Alla odds är hämtade från Bet365 – världens största bettingsite.

Det sammanlagda oddset för de här fyra matcherna blir 20,10.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]