Chelsea - Barcelona: Speltips & Odds i Champions League

Då var vår allas favoritturnering Champions League tillbaka efter en veckas uppehåll. Förra veckan bjöd på intressanta matcher med mycket mål och vi förväntar oss inget annat när vi djupdyker ner i Chelsea – Barcelona.
Chelsea och Barcelona är ju verkligen en klassiker.

Lagen har stött på varandra frekvent under 2000-talet även om detta blir första mötet sen 2012. Matcherna lagen emellan brukar bli infekterade och dramatiska. Det kommer finnas mycket känslor ute på planen. Detta är på förhand en av de mest intressanta matcherna som vi bjuds på i åttondelsfinalerna av Champions League. Stjärnglansen finns, intensiteten finns och stämningen finns. Jag ser så fram emot det den här matchen.

Hemmalaget har haft en relativt medioker säsong där man som regerande Premier League mästare ligger på en 4:e plats. Själva placeringen i sig är inte katastrofal på något sätt även om kraven är betydligt högre. Det är framförallt spelet som inte alls klickat i år. Värvningarna har varit lite upp och ner. Varken Bakayoko eller Morata har infriat förväntningarna.

Givetvis finns där ljusglimtar men på det stora hela så är det en säsong som inte riktigt gått som planerat. Första halvan av säsongen såg pigg ut men nu under de senaste månaderna har man gått ner sig rätt mycket. Ska man kolla till enbart form så är det rent ut sagt uselt med två segrar på sex matcher.

Så det är ett hemmalag i en rejäl formdipp som tar emot Barcelona på Stamford Bridge. En som varit en nyckelfigur i det hela är ju Antonio Conte. Lika mycket ros som han fick ifjol(med alla rätt) lika mycket ris har han fått i år.
Det känns lite som han tappat omklädningsrummet och där bråket med Diego Costa blev droppen som rann över bägaren. Det påstås också finnas en dispyt mellan Conte och ledningen som lett till att det här antagligen blir italienarens sista säsong på The Bridge. Nyckeln för Chelsea ligger hur en viss man från Belgien presterar.


Eden Hazard är den enda som levererat på en världsklass nivå i år och när han är som bäst är det få i världen som är bättre. Han kan på egen hand avgöra matcher och Chelsea kommer behöva något liknande från belgaren om man ska ta sig förbi Barcelona över två matcher.
Tiemoue Bakayoko och David Luiz ser ut att missa matchen för Chelsea som i övrigt har en frisk och välmående trupp.

Förväntad Startelva Chelsea

Courtois
Azpilicueta Christensen Rudiger
Moses Kante Fabregas Zappacosta
Pedro Giroud Hazard

Barcelona gästar London som serieledare i La Liga. Laget har trotsat förhandstipsen från experterna och har hittils gjort en fantastisk säsong där man leder La Liga överlägset, har en finalplats i Copa del Rey och gått lika bra i Champions League. Valverde har trots sin ringa erfarenhet av toppklubbar gjort det strålande med ett Barcelona som kännts aningen tröga i förhållande till vad vi varit vana vid under åren.

Ska man se till formen så är det ändå ett Barcelona som knackat sig fram sista matcherna med 5 poäng på de tre senaste matcherna. Att kalla detta en formdipp är kanske en överdrift men något måste man ju leta efter när det gäller Barcelona.

Något som är anmärkningsvärt är att Messi gått mållös från sina fem senaste matcher, vilket var ett bra tag sedan de hände sist. Nu brukar mannen alltid visa sig extra mycket när det väl gäller och det finns nog ingen som tvivlar på honom.
Semedo och Coutinho fattas för Barcelona p.ga avstägning samt att Coutinho redan representerat Liverpool i Champions League i år vilket gör han indisponibel.

Förväntad startelva Barcelona

Ter Stegen
Roberto Pique Umtiti Alba
Paulinho Busquets Raketic Iniesta
Suarez Messi

Rent historiskt sett så har Chelsea ett litet övertag. På 2000-talet har lagen möts fem gånger där Chelsea avacerat vid tre tillfällen och Barcelona två. Senast lagen möttes var 2011/2012 i semifinalen där Chelsea stod som segrare.

Matchbilden kommer speglas av bollinnehav för gästerna där hemmlaget kommer sitta kompakt och vänta på sina lägen. Det kommer bli tufft och hårt spel men där jag i slutändan tror Barcelona kommer dra de längsta strået. Spelet Barcelona gör mål i båda halvlekarna ger oddset 3,00 vilket är otroligt lockande och spelvärt.

Spel: Barcelona gör mål i båda halvlekarna

Odds: 3,00

Spelsida: bet365

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]