Champions League: Young Boys - Manchester United

En av matcherna vi ska ta en lite närmare kik på är den mellan Young Boys – Manchester United. Vi kommer analysera och leverera speltips med odds inför kvällens Champions League match lagen emellan.

Matchstart: 21.00
Plats: Stade de Suisse, Bern
Liga: Champions League
Speltips: Manchester United
Odds: 1,70

Young Boys

Schweiziska Young Boys är numera laget att slå i inhemska Super League. Man har under flera år byggt upp ett stabilt lag och med en organiserad klubbledning. Basel har länge styrt och mer eller mindre haft 1:a platsen som en självklarhet, men inte längre. Man har dessutom börjat ligan i år på ett strålande sätt där man står på 18 poäng efter sex spelade matcher och med en målskillnad på +15. Laget spelar en attraktiv fotboll och det är lätt att slås med av den sköna inställningen. För att ta sig till gruppspelet i huvudturneringen så fick man senast slå kroatiska Dinamo Zagreb där slutsiffrorna skrevs till 2-1 i sista matchen och därmed avancemang för Schweizarna.

Ikväll står man inför en tuff utmaning i form av Manchester United. Även om Manchester United de senaste 5-6 åren inte gått att känna igen så kommer det oavsett bli en svår nöt att knäcka. Egentligen i varje kategori så har United en fördel(på pappret) men fotboll är fotboll och oftast vinner de laget med bäst inställning. Dessutom har man hemmafansen i ryggen och jag tror att dem tror på en seger ikväll detta motståndet till trots.

Möjlig startelva Young Boys:

Ballmoos
Benito Bergen Wuthrich Mbabu
Fassnacht Bertone Sanogo Moumi
Hoarau Assale

Manchester United

Detta Manchester United. Detta nersnackade Manchester United. Laget som under tre decennier regerat engelsk fotboll och delvis europeisk fotboll. Detta lag som i skrivande stund inte är den klubb folk är vana vid att se. Efter Sir Alex avgång så har klubben haft en 5-6 jobbiga år med dåliga spelarköp och ännu sämre tränarköp. Laget har sakta men säkert tappat sin glans och respekt från tidigare år och är nu inte det laget som många så länge fruktat. Mourinhos mannar har inte börjat säsongen särskilt väl, efter fem spelade omgångar ligger man på en 8:e plats i ligan med tre segrar och två förluster trots ett lätt spelschema.

Det snackas som vanligt mycket om United och Mourinhos vara eller icke vara i klubben. Man har två segrar i ryggen inför kvällens drabbning vilket säkert gjutit lite självförtroende tillbaka in i truppen. Länge har försvaret sett virrigt ut men det verkar ändå som att Mourinho bestämt sig för Lindelöf och Smalling centralt(för tillfället). Hur Manchester United kommer ställa upp är omöjligt att spekulera i då laget tas ut av Mourinho som är lika pålitlig som Judas.

Möjlig startelva Manchester United:

De Gea
Valencia Lindelöf Smalling Shaw
Pogba Matic Fellaini
Sanchez Lukaku Rashford

Matchbild och speltips:

Då Mourinho är en taktiskt lagd man så skulle det inte förvåna mig om vi kommer se ett hemmalag som har minst lika mycket bollinnehav som gästerna och där de kommer spelas tight från Manchester Uniteds sida. Man kommer söka efter effektivitet och diciplin där man förhopningsvis kan vinna med 1-0, 2-0 eller liknande. Även om man inte imponerat hittils under säsongen så tycker jag att oddset på en rak tvåa till 1,70 gånger pengarna är spelbar och kommer ryggas.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]