Champions League 24/10: PSV - Tottenham

Vi vänder blickarna vidare mot matchen mellan PSV – Tottenham. Detta är en match i Champions Leagues grupp B där även Barcelona och Inter finns med. Vi kommer analysera matchen och komma med speltips samt odds nedanför.

Avspark: 18.55
Plats: Phillips Stadion
Liga: Champions League
Speltips: Tottenham mål i båda halvlekarna
Odds: 2,75

PSV

De holländska giganterna har ett tufft uppdrag framför sig om man ska avancera vidare in i slutspelet av årets upplaga av Champions League. I ligan har man tagit maximal pott, 27 poäng på 9 spelade matcher men motståndet är desto lättare där. Faktum är det att Grupp B som man hamnat i antagligen är den tuffaste av grupper med Barcelona, Inter och Tottenham som motståndare. Det ät möjligtvis Grupp C med Napoli, Liverpool och PSG som är lika tuff.

Just nu står man på noll poäng efter två förluster mot Inter och Bareclona. Ska man ha en ärlig chans på avancemang så krävs två raka segrar i dubbelmötet med Tottenham. Det är dock inte så mycet som talar för detta då man rent kvalitemässigt är bakom de övriga lagen i gruppen. Hemma är man visserligen starka och man höll jämn kap med Inter länge senast men fick ge sig tillslut. Truppen är intakt och man kan mönstra en stark elva till ikväll.

Möjlig startelva PSV:

Zoet
Dumfries Schwaab Viergever Angelino
Rosario Pereiro Hendrix
Lozano De Jong Bergwijn

Tottenham

Pochettinos lagbygge har haft en relativt bra öppning på säsongen trots en del skador på nyckelspelare. För ser man till att lagets två bästa spelare tillsammans med Kane, Eriksen och Alli dragits med skador i säsongsupptakten se är resultaten hittils klart godkända. Nu ser det ut som Eriksen får klartecken till att starta ikväll och spelmotorn är otroligt viktig för spurs. Ska man utmana om titel i Premier League och försöka gå vidare från gruppen i Champions League så måste man ha en frisk Eriksen med på den resan.

I ligan ligger man på en 5:e plats med 21 poäng efter 9 omgångar och är därmed bara två poäng efter ledande City. Så man har gjort de bra alla skador till trots men det beror också på den väldigt breda truppen man har. Ikväll finns som sagt inget annat än tre poäng då man redan efter två omgångar har 6 poäng upp till 2:an Inter. Tror vi kommer se ett aggressivt Tottenham ikväll och en rivstart är inte omöjlig.

Möjlig startelva Tottenham:

Lloris
Aurier Sanchez Alderweireld Davies
Lucas Dier Dembele Eriksen Lamela
Kane

Matchbild

Det är två lag i form, det är två lag som desperat behöver tre poäng om man ska ha en realistisk möjlighet att nå slutspel i Champions League. Jag tror vi kommer få se en öppen match med målchanser och tufft spel då varje lag har så mycket att vinna på. Tottenham är mina favoriter, dem har mer spets och en bredare trupp trots sina skador. Tottenham måste göra ål och oddset på att Tottenham gör mål i båda halvlekarna ger oddset 2,75 vilket är spelvärt och kommer spikas.