Champions League: Manchester City - Lyon

Som vi har längtat. Återigen får vi äntligen avnjuta den bästa fotbollen Europa har att erbjuda. Champions League är igång och ikväll är det dags för nya gruppspelsmatcher. Vi kommer nedanför gå igenom, analysera och komma med ett speltips gällande Manchester City – Lyon.

Avspark: 21.00
Plats: Ethiad Stadium, Manchester
Liga: Champions League
Speltips: över 4,5 hörnor i 1:a halvlek
Odds: 1,75(Bet365)

Manchester City

Hemmalaget Manchester City har som väntat startat säsongen bra. Med fyra segrar och en oavgjord i ligan och med en målskillnad på 14-3 så ser man minst lika bra ut som rekordsäsongen ifjol. Även om ligan är viktig för Manchester City så vill den blå delen av Manchester inget hellre ha än en Champions League buckla. Man har misslyckats i turneringen under flera års tid trots spelaruppsättningen man haft. I år kan va året då man går hela vägen.

Man har höjt kvaliten och man har om möjligt breddat truppen ännu mer jämfört med fjolårssäsongen. Man ser även frukten av Peps långsiktiga plan för lagetoch staden. Spelet och metodiken sitter numera i väggarna på Ethiad och man har börjat bygga en epok. Jag är en av dem som anser att Manchester City är favoriten till att ta hem hela turneringen.
Inför Champions League premiären ikväll så får man klara sig utan sin bästa spelare Kevin De Bruyne.

Belgaren som har en benskada som hållt honom borta i en månads tid och de lär säkert dröja några veckor till innan han är tillbaka och i fas. För övrigt ser Manchester City väldigt starka ut. Bredden är som sagt en av sakerna som talar för hemmalaget både ikväll och vidare in i turneringen. Med så många anfallsvapen är det svårt att sia om hur Pep kommer ställa upp laget ikväll. Oavsett vem som startar så har dem en världklasspelare på den positionen. Här har ni en möjlig startelva för hemmalaget

Manchester City Startelva:

Ederson
Walker Laporte Otamendi Mendy
Silva Fernandinho Bernardo
Sterling Aguero Mahrez

Lyon

Fransoserna har startat säsongen på ett lite mindre imponerande sätt. Med sju poäng på fem spelade matcher i Ligue 1 så parkerar man på en 7:e plats i tabellen. Spelet har sett väldigt ojämnt och svajigt ut. Ibland spelar man riktigt bra och sen ibland så ser de ut som senast mot Nice i ligan – illa. Man har på pappret ett spännande lag med mycket unga talanger med Memphis Depay och Nabil Fekir i spetsen.

Men det är tidigt på säsongen och det är för tidigt att dra för snabba växlar av de inledande matcherna i Ligue 1. Inför kvällens drabbning så har man ett fullt och friskt lag till förfogande. Matchplanen tros bli en konservativ inledning med inrikting försvarsspel då man nog inte tror man kommer vara de spelförande laget borta på Ethiad. Man har skickliga och snabba omställningsspelare och man bör så utnyttja dem.

Lyon startelva:

Lopes
Da Silva Marcelo Denayer Mendy
Tousart Ndombele
Traore Fekir Terrier
Depay

Matchbild och speltips:

Som vi nämnt tidigare i artikeln så känns det relativt tryggt att påstå att vi kommer se en matchbild där Peps mannar på klassiskt Pep-vis kommer styra matchen med bollinnehav och målchanser. Lyon kommer försöka ta vara på fasta situationer och misstag av en möjlig övermodig backlinje hos hemmalaget. Manchester City kommer trycka på från minut ett och med de här trycket kommer chanser och därmed hörnor. Ett spel på över 4,5 hörnor i 1:a halvlek till oddset 1,75 känns därför både tryggt och logiskt.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]