Champions League: Juventus - Tottenham 13/2

Då var vi äntligen här. Champions League slutspelet skall ta sin början. Hela världen har väntat och väntat. Tiden som gått sedan lottningen den 11:e december kan inte annat än beskrivas som overkligt lång. Men nu är det mindre än 24 timmar till avspark i de första två matcherna av Champions League slutspelet. Matchen vi kommer gå igenom lite mer ingående är toppmötet mellan Juventus – Tottenham. Nedanför kommer analyser och förhandstipp inför detta möte.

Juventus – Tottenham är ju en match som får de att vattnas lite extra i munnen. Det är två lag som har extremt mycket talang men som även är hårt jobbande lagbyggen. Till det här mötet kommer Juventus som grupptvåa bak Barcelona medan Londonlaget vann sin grupp före giganten Real Madrid. Rent historiskt så är dett första gången lagen stöter på varandra i turneringssammanhang.

De senare åren har vi fått bevittna Juventus och deras framgångar i Champions League. Visserligen har man inte plockat hem titeln men man har etablerat sig som en stormakt i Europa och de tunga åren med mutskandalerna är ett minne blott. I ligan har man haft monopol på Scudetton under en längre tid och Allegri har verkligen byggt en vinnarmaskin.

Inför matchen mot Tottenham har man tre tunga avbräck i form av Dybala, Matuidi och Cuadrado. Alla tre är viktiga spelare för laget men där Dybala känns lite extra. Annars är formen på topp hos Turinlaget och även om man för en gångs skull inte leder Serie A så ligger man Napoli hack i häl. Senast Juventus förlorade var den 19:e november mot Sampdoria vilket är 17 matcher sedan.

Men det som är mest häpnadsväckande är att man under dessa 17 matcherna släppt in 1(!) mål. Hemma är man dessutom oerhört starka och Tottenham har en rejäl utmaning framför sig.

Tottenham å sin sida har de bättre ställt på skadefronten där den enda som inte är tillgänglig för spel är Alderweireld. Tottenham är i slag just nu och man har tagit 7 poäng av 9 möjliga i ligan efter möten med Manchester United, Liverpool och Arsenal. Man börjar mer och mer se ut som fjolårslaget. Talismanen Harry Kane är som vanligt i målform och kommer vara fundamental för lagets chanser att avancera längre in i slutspelet.

Kommer bli intressant att se hur han står sig mot Juventus fenomenala backlinje.

På förhand känns detta som en väldigt jämn uppgörelse där Juventus är knappa favoriter hos spelbolagen. Men jag tror mycket på en taktisk match i matchen mellan Allegri och Pochettino. Det är två kloka herrar som har stor del i sina lags framgångar och just den duellen kommer bli extra intressant. Nyckel för Juventus blir givetvis att stoppa The Hurricane och deras snabba omställningar.

För Tottenham gäller de att inte falla in i italienarnas tempo och att lita till sitt egna spel. Då oddsen inte känns lockande på något av lagen så har jag gått för ett hörnspel. Tottenham brukar generera hörnor både fram och bak och ett spel på över 11 hörnor i matchen ger oddset 2,50 vilket kommer spelas

Speltips: Över 11 hörnor i matchen

Odds: 2,50

Preliminär startelva Juventus:

Buffon
Lichtsteiner Benatia Chiellini Alex Sandro
Khedira Pjanic Bentancur Douglas Costa
Higuain Mandzukic

Preliminär startelva Tottenham:

Lloris
Trippier Sanchez Vertonghen Davies
Dier Dembélé Eriksen Alli Son
Kane

Matchstart: 20.45

Plats: Turin, Italien