Champions League 24/10: Borussia Dortmund - Atletico Madrid

Tiden flyger förbi när de vankas Champions League och vi är redan på andra och sista dagen utav Champions League spel för den här gången. Precis som gårdagen finns det många godbitar att se fram emot ikväll. En av dem är matchen mellan Borussia Dortmund – Atletico Madrid. Vi kommer nedanför göra en matchanalys och leverera speltips till denna drabbning.

Avspark: 21.00
Plats: Signal Iduna Park
Liga: Champions League
Speltips: över 19,5 multihörnor
Odds: 1,83

Du kan läsa mer om hur du kan sända Champions League online här.

Borussia Dortmund

Den gul/svarta tyska klubben med den beryktade supporterväggen hemma i Dortmund har gjort haft en lysande start på säsongen där man toppar Grupp A i Champions League med två segrar utav två möjliga. I ligan går de om möjligt ännu bättre där man leder tabellen med 20 poäng efter 8 omgångar. Sex segrar och två oavgjorda tillsammans med segrarna i Champions League gör att man i tio matcher fortfarande är obesegrade under säsongen.

Ikväll väntar kanske den tuffaste uppgiften hittils då svårforcerade Atletico Madrid kommer på besök. Detta är 1:an mot 2:an i gruppen då båda har kammat full pott efter två omgångar. Gruppfinal hemma ger goda förhoppningar om att koppla greppet om Grupp A och därmed få en ”lättare” lottning vidare in i turneringen. Just hemmaplan är en enorm fördel för Dortmund där man är oerhört starka vilket bygger sjävlförtroende inför ikväll.

Möjlig startelva Dortmund

Burki
Piszczek Zagadou Diallo Hakimi
Delaney Witsel Reus Sancho Larsen
Alcacer

Atletico Madrid

De polkagrisfärgade spaniorerna från huvudstaden har börjat bra i Champions League med två raka segrar men det är först nu som man ställs på riktiga prov. Detta är som sagt gruppfinalen i grupp A och ett hett dubbelmöte väntar mot tyskarna. Efter en trevande start i ligan så har man sakta men säkert börjat få igång maskineriet i Atletio. Sedan förlusten i ligan mot Celta Vigo den 1:e september så är man obesegrat med 5 vinster och 3 oavgjorda.

Så det är ett formstarkt Atletico som åker till Tyskland fulla av självförtroende. Sedan återkomsten av Diego Costa så har man i Atletico fått ett otroligt starkt anfallspar i just nämnda och Antoine Griezmann. Man känns lite mer spetsigt än tidigare år då det bara handlade om att mer eller mindre springa ner motståndarna. Dock är det osäkert om Costa kan spela ikväll då har dragits med en lårskada de senaste.

Med tillskottet Lemar från Monaco ökade man på ytterligare med spetskvalite och man har nu flera giftiga vapen att använda sig utav tillsammans då med en löjligt diciplinerad defensiv. Kvällens match kommer bli väldigt intressant ur en neutral synvinkel.

Möjlig startelva Atletico Madrid:

Oblak
Juanfran Gimenez Godin Luis
Koke Rodri Niguez Lemar
Greizmann Costa

Matchbild

Vi kan nog förvänta oss en öppen matchbild där det både kommer ges och tas chanser. Dortmund vet vi alla är väldigt offensiva och Atletico är nu förtiden allt mer spetsiga. De bjuds alltid på mål i Dortmunds matcher och kan vi få se ett tidigt mål oavsett håll så kan det här bli riktigt underhållande då det finns mängder av kvalite i respektive lag. Jag tycker att hörnspel på matchen känns lockande. Oddset på multihörnor över 19,5 är 1,83 och är klart spelbart och kommer därmed spikas.

Glöm inte heller att använda dig av några av de betting bonusar som finns online!