Bologna - Milan: Speltips & odds 18/12

Bologna och Milan möts i en mycket viktig match för båda lagen och inte minst för bortalagets tränare Gennaro Gattuso. Milan har nyss åkt ur Europa League och det är bäst att undvika onödiga poängtapp om Gattuso vill vara kvar som huvudtränare.

AC Milan ligger bättre till i Serie A än vad man gjort på länge vid samma tidpunkt av säsongen, men trots det höjs röster för Gennaro Gattusos avgång. Gattuso har haft problem med att stänga matcher, och fått kritik för att ha svag matchcoachning. Samtidigt som han ofta haft svårt att hålla ledningar har han gjort byten väldigt sent i matcher där Milan behövt göra mål.

I torsdags åkte Milan på en stor motgång, när laget åkte ut ur Europa League efter en förlust med 3-1 mot Olympiakos. Nu är möjligheten att nå Champions League via Europa League-titeln borta, och det är ett måste att Milan hamnar topp 4 i Serie A.

Bologna har några tuffa månader bakom sig. Laget har inte vunnit sedan i september och slåss för sin överlevnad. Just nu är man på 18:e plats, med två pinnar upp till säker mark.

Bolognas tränare, förre storspelaren Filippo Inzaghi, är även han en pressad man. Kvällens match blir hur som helst ett kärt återseende mellan Gattuso och Inzaghi, som delade stora framgångar i Milantröjan tillsammans. Detta är också första gången Inzaghi ställs mot Milan som tränare.

Vi ska hålla ögonen på svenske mittbacken Filip Helander ikväll, som lär starta för Bologna.

Speltips & odds: Bologna – Milan

Det ska inte vara något snack om vilket lag som vinner den här matchen. Visst, Milan är inte på sin topp, men laget ligger trots allt på fjärde plats medan Bologna ligger på nedflyttningsplats.

Vi förvånas över det höga oddset på Milan, hela 1.95 gånger pengarna. Laget må vara skadedrabbat men kvalitén hos friska spelare som Gonzalo Higuaín, Suso och Ricardo Rodríguez är avsevärt högre än hos Filip Helander, Federico Santander och Milanfloppen Andrea Poli.

Milan ska dock passa sig för den rutinerade räven Rodrigo Palacio. Den före detta Interspelaren, idag 36 år, har genom åren gjort totalt 79 mål i Serie A.

  • Tips: Milan vinner
  • Odds: 1.95, Bet365

Streama Bologna – Milan

Vill du titta på Bologna – Milan online på nätet? Det går att se matchen direkt från dator, mobil eller surfplatta. Allt du behöver göra för att se Bologna – Milan via live stream är ett konto på Bet365, där alla matcher från Serie A visas.

Det går också att streama Bologna – Milan på Strive. Där visas matchen med svenska kommentatorer.

  • Match: Bologna – Milan, Serie A
  • Datum & tid: Tisdag 18 december, 20:30
  • Arena: Stadio Renato Dall’Ara, Bologna
  • Stream: Bet365

För att ta del av bet365 live streaming behöver du ha finansierat spelkonto, eller bettat de senaste 24 timmarna. Notera att delar av utbudet kan vara blockerade av din IP-adress. Regler & villkor gäller – 18+