Basel - Manchester City: Speltips & Odds från Champions League

Kvällens andra match i Champions League slutspelet är den mellan Basel – Manchester City. När lottningen var över den 11:e december så stod det klart att de båda lagen skulle göra upp om en kvartsfinalplats. Basel tog sig nog lite för huvudet medan engelsmännen säkerligen var nöjda med lottningen. Dessutom har man fördelen att få avsluta hemma på Ethiad. Rent statistiskt så är det en fördel att avsluta hemma och flest lag procentuellt går vidare när man avslutar hemma.

Hemmalaget Basel har blandat och gett den här säsongen. Tittar man resultatmässigt så ser de egentligen helt okej ut med avancemang från gruppspelet i Champions League och en 2:a plats i den inhemska ligan. Visserligen är en 2:a plats inget att hurra över men samtidigt är det ”bara” 5 poäng upp till ledande Young Boys med en del matcher kvar på säsongen.

Den andra matchen i Champions League som spelas ikväll står mellan Chelsea – Tottenham. Du kan även läsa våra tankar kring speltips & odds inför Juventus – Chelsea.

Men när man vunnit ligan i 8 raka säsonger så har man såklart höga förväntningar. Om man är besviken över 2:a platsen i ligan så är man desto mer nöjd med hur det ser ut i Champions League. Att vara bland de 16 bästa i Europa är en grym prestation av ett lag som Basel. Men här är man givetvis stora underdogs.

För på andra sidan står nämligen Manchester City. En numera väloljad maskin som styrs med järnhand av den karismatiska Pep Guardiola. Manchester City har detta året tagit rejäla kliv och man har verkligen blivit en stormakt i den Europeiska toppfotbollen. Man har egentligen inga svagheter utan varje lagdel har både kvalite och bredd.

Dessutom visar man upp ett spel som stundtals är bländande. Man öser in mål framåt och ser samtidigt väldigt stabila ut bakåt. Tillskottet av Ederson i målet har gett en ny dimension till ett redan fantastiskt lag. I ligan ångar man på och leder den med 16 poäng före sina rivaler Manchester United och i Champions League ser det likadant ut.

Förväntningarna i år är skyhöga då man för första gången på riktigt kan kalla sig titelkandidater. Manchester City kommer från en 5-1 seger över Leicester City i ligan där andra halvlek såg ruggigt bra ut. Jag förvänta mig en snarlik elva då man gärna ställer ut sin bästa elva i ett sånt här läge. Matchbilden kommer vara Manchester City bollinnehav och Basel försvarspositionering. Jag kan inte se mycket annat än en Manchester City seger med all respekt för Basel. Oddset på att Manchester City gör mål i båda halvlekarna är solida 1,83 och kommer att spelas.

Möjlig startelva Manchester City

Ederson
Walker Stones Otamendi Danilo
Fernadinho Kevin De Bruyne David Silva
Bernardo – Aguero – Sterling

Möjlig startelva Basel

Vaclik
Lang Suchy Balanta Petretta
Stocker Die Xhaka Elyounoussi
Wolfswinkel Oberlin

Avspark: 20.45
Plats: Basel, Schweiz

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]