Barcelona – Lyon: Inför matchen, speltips & laguppställningar

Barcelona tar emot Lyon på hemmaplanen Camp Nou i Champions League.

Streama

Kolla på denna match på Viaplay!

Viaplay tillhandahåller alla Champions League matcher som spelas denna säsong! Ta chansen och skapa ett konto redan idag.

  • Match: Barcelona – Lyon, Champions Leeague
  • Datum & tid: 13/3-2019, kl.21:00
  • Arena: Camp Nou
  • Stream: ViaPlay

Trolig laguppställning, Barcelona

Stegen

Semedo – Pique – Umtiti – Alba

Rakitic – Busquets– Vidal

Messi– Suarez – Coutinho

Trolig laguppställning, Lyon

Lopes

Dubois – Marcelo – Denayer – Mendy

Ndombele – Aouar – Depay

Dembele

Barcelona behöver ge det lilla extra

Barcelona är långt ifrån formsvaga och har väldigt lätt för mål för tillfället.

20-årige Ynglingen Houssem Aouar har varit en framträdande figur i Lyons startelva och har styrt upp mycket av det som utspelar sig i mitten av planen. Centralmittfältaren förväntas vara en framtidsstjärna och har redan gjort tre assists på sju spelade matcher i Champions League.

Lyon har aldrig lyckats slå Barcelona från och med 2000 till nu. Lyon lyckades däremot hålla Barcelona i schack i förstamötet i Champions League. Nu väntar andramötet och Barcelona tvingas spela annorlunda för att mjukna upp motsträviga Lyon. Barcelona kunde vid vissa tillfällen skapa chanser som kan anses vara godtyckliga att skapa något utav, men tappade det hela gång efter gång.

Lyon har varit dugliga i Ligue 1, och jobbat fram sig till den tredje platsen hittills. Efter 28 spelade matcher har den franska sidan skrapat ihop sig 50 poäng.

Speltips

Senaste mötet kunde vi se att Barcelona hade kontroll på matchen. Barcelona hade 64 procent i bollinnehav medan Lyon hade enbart 36 procent. Det tvingade Lyon att backa hemåt och parkera bussen medan Barcelona gjorde sin grej att passa runt och hitta luckor. Under matchen gång insåg Lyon att de inte kunde pressa högt uppe på plan, då Barcelona är farliga på kontringar med Messi.

Lyons enda chans att gå vidare i detta möte är att pressa i början av matchen, göra ett mål och sedan spela defensivt. Att göra detta sätter högre press på Barcelona. Om Lyon däremot kör defensivt hela matchen, kommer Barcelona få det för enkelt med att skapa en chans och göra mål, då Barcelona är skickliga på att skapa chanser framför mål. Att spela någorlunda högt upp på plan skulle kunna ge Barcelona något att begrunda.

Vi tror att Barcelona tar hem kvällens vinst till oddset 1.22 på Bet365.

  • Tips: Barcelona vinner
  • Odds: 1.22 på Bet365 (odds från kl.16:14, 13/3-2019)
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]