Barcelona - Atletico Madrid: Speltips & Odds - 4/3

Söndag den 4/3 eller super sunday som den kallats. I England spelas Manchester City – Chelsea, i Italien spelas derbyt Milan – Inter och i Spanien går Barcelona – Atletico Madrid en dust. Det är tre fantastiska matcher för alla neutrala fotbollsälskare ute i världen. Personligen ska jag följa alla tre! Men just i den här artikeln ska vi analysera matchen Barcelona – Atletico Madrid och även komma med förhandstipp och odds.

Begreppet sexpoängs-match är ju något som ibland kan överkonsumeras. Men Barcelona – Atletico Madrid ÄR verkligen en sexpoängs-match. Det är seriefinal i La liga där Barcelona vid en seger skulle vara 8 poäng före Atletico Madrid. Vid en bortaseger så skulle avståndet bara vara 2 poäng.

Barcelona – Atletico Madrid

  • Matchstart: 16:15
  • Liga: La Liga
  • Speltips: x2
  • Odds: 2,37

Barcelona

De suveräna serieledarna Barcelona har gått som tåget i år och man är faktiskt obesegrade i liga hittils. På 26 omgångar av La Liga så har katalonerna 20 vinster och 6 oavgjorda med en målskillnad på 69 – 13. Siffror som givetvis är helt fantastiska. Detta till trots så har man ”bara” 5 poäng ner till dagens motståndare Atletico Madrid. Det var många i år som trodde Barcelona skulle ha ett mellanår med nya tränaren Valverde.

Laget såg inte heller lika slagstarkt ut som andra år där förlusten av Neymar kanske var den tydligaste skillnaden. Antalet stjärnspelare är färre än någonsin med Barcelona mått mätt och dem som fortfarande är världsklasspelare börjar alla bli till åren. Messi, Busqutes, Iniesta, Pique och Suarez är alla 30+ och en generationsväxling är ett måste för modern tids mest framgångsrika klubb.

Inom ett par år kommer ingen av dessa byggstenarna i Barcelona vara det dem en gång var och då är det viktigt att redan nu börja bygga ett yngre, slagkraftigare lag. Men just här och nu är det ingen Barcelona-supporter som klagar. Man öser in mål och poäng. I Champions League ser det också ljust ut. Med ett fint 1-1 resultat borta mot Chelsea på Stamford Bridge så har man skaffat sig ett utmärkt läge för vidare avancemang i turneringen med returmötet hemma på Camp Nou. Kollar man på Barcelonas form så är den lite upp och ner. På sina 8 senaste matcher så har man 4 segrar och 4 kryss. Man kommer till den här matchen med i princip fullt lag och där man kan tänka sig följande elva.

Möjlig startelva Barcelona(4-4-2)

Ter Stegen
Roberto Piqué Umtiti Alba
Coutinho Rakitic Busquets Iniesta
Messi Suárez

Atletico Madrid

Atletico Madrid – lillebror från huvudstaden som de senaste 5-6 åren byggt ett lag som inte längre klassas som lillebror. Med ligatitlar, Champions League finaler och ett allmänt oerhört svårslaget lag har Atletico Madrid byggt sig ett välförtjänt rykte som en stormakt i fotbollseuropa. Den som gjort detta möjligt är Diego Simione. Med en enorm passion, vilja och enorm tro på sig själv har han byggt ett sammansvetsat lag – en maskin.

Med små ekonomiska(jämfört med alla andra storlag) medel har han lyckats fullt ut. Atletico Madrid är antagligen Europas mest diciplinerade lag som antagligen är det mest svårslagna laget i hela Europa. Man har inte fixstjärnorna som andra lag har men när man har spelare med kvalite som rättar sig in i ledet, i systemet som vilken städgumma som helst så har man ett framgångsrecept.

Det Diego Simione gjort med Atletico Madrid är otroligt imponerande och han är en av mina absoluta favoriter. Man har dock inte varit lysande ute i Europa i år och man spelar just nu i Europa League Lokomotiv Moskva väntar i ett dubbelmöte. Det är i ligan där man har sin absolut bästa chans i år. Så den här matchen kan nog beskrivas som viktigast i år för Madridklubben. Skadeläget ser bra ut och man kan mönstra en stark elva.

Möjlig startelva Atletico Madrid(4-4-2)

Oblak
Vrsaljko Gimenez Godin Felipe Luis
Saul Thomas Gabi Koke
Griezmann Costa

Att ta sig an Barcelona på Camp Nou är utan tvekan en av de tuffaste uppgifterna en fotbollsspelare kan ställas inför. Planen är störst i Europa vilket gör det svårt för gästande lag att stänga ner ytor för ett passningsskickligt hemmalag. Men är det något lag som kan stänga ner Barcelona så är det just Atletico Madrid. Barcelona kommer äga boll och atletico kommer försvara sig. Men när man väl har bollen så kommer man även hota ordentligt i djupled med Griezmann och Costa i spetsen. Jag gillar spelet x2 i den här matchen till oddset 2,40. Barcelonas form har varit sådär och ett heltaggat bortalag kan definitivt sno åt sig en pinne.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]