Speltips för amerikansk fotboll - NFL (5/11)

Ja då var vi hastigt och lustigt framme vid vecka 9 i National Football League. Exakt halva säsongen är nu avklarad och man börjar nu uttyda vilka lag som på allvar är med och utmanar om slutspelsplatserna. Genom åren har de ofta funnits ett eller två lag som halvvägs genom säsongen är obesegrade(allt som oftast New England).

Men i år så sitter faktiskt Philadephia Eagles med det bästa record 7-1. I övrigt har de varit en säsong som blandat och gett. Då lagen tar poäng av varandra ser slutspels-jakten i år ut att bli mer spännande än på riktigt länge! Nedanför har jag plockat ut några matcher som vi tycker är värda att spela på under gameweek 9.

1. Denver Broncos – Philadelphia Eagles

Hästarna mot Örnarna, AFC mot NFC och två utav ligans absolut bästa försvar gör upp i ett hett möte på Lincoln Financial Field i Philadelphia. På förhand så känns detta som en defensiv batalj där de kommer spelas oerhört mycket om ”field position” och där de små detaljerna/misstagen kommer vara avgörande. Visserligen har Eagles anfallsspel varit på topp i år men det är försvarsspelet som är nyckeln. I Broncos så har anfallsspelet lyst med sin frånvaro och man är alldeles för ensidiga i sina playcalls.

QB Siemian kommer från en match senast mot divisionsrivalerna Kansas City Chiefs där han slängde 4(!) interceptions och ser lite vilsen ut. Eagles och Carson Wentz ser betydligt mer bekväma ut och balansen i laget ser ruskigt bra ut. Vilket som sagt resulterat i att man leder hela ligan. Eagles att vinna står i värdelösa 1,25 i odds vilket knappast är spelvärt. Eagles -4,5 poäng ger 1,50 vilket får ryggas istället.

Spel: Eagles -4,5(handicap) vinnare

Odds: 1,50

washington redskins nfl

2. Washinton Redskins – Seattle Seahawks

Match nummer två på kupongen är Washington Redskins mot Seattle Seahawks. Att spela borta i Seattle är aldrig enkelt. Varken vädret eller hemmasupportrarna brukar falla motståndarna i smaken när man beger sig österut till Seattle. Det är en av de absolut svåraste ställena att spela på i hela ligan.

Till råge på allt så kommer Redskins in till den här matchen med en tveksam form där man senast fick stryk av divisionsrivalerna Dallas Cowboys. Laget känns väldigt uddlöst och där man tidigare hade vapen i Desean Jackson Pierre Garcon har man nu i princip ingenting. QB Cousins är tyvärr alldeles för ensam då han allt som oftast själv håller laget flytande.

Så utgångsläget kunde varit bättre för Redskins. Seattle å sin sida kommer från en heroisk comeback-seger mot Houston Texas senast. Där man med två minuter kvar kastar en interception vid underläge med 4 poäng(!). Men Mr. Comeback Russel Wilson visade återigen varför han är en utav ligans bästa QB:s och vände matchen på egen hand med 20 sekunder kvar. Sjävförtroendet är på topp hos Seahawks och allt annat än en seger här vore en skräll. Seahawks vinna med en score(-6,5 p) ger oddset 1,80 vilket är klart spelvärt!

Spel: Seahawks -6,5(handicap) vinnare

Odds: 1,80

3. Kansas City Chiefs – Dallas Cowboys

Sista matchen på kupongen är en riktig godbit. Kansas City Chiefs – Dallas Cowboys är en tungviktsmatch där två lag som tidigare år varit relativt mediora numera är två lag som har bra chanser på The Lombardi Trophy. Chiefs med förre Eagles-tränaren Andy Reid bak rodret ser otroligt kompletta ut.

Med en grym defensiv, en speedig offensiv och med en taktiskt oerhört sklicklig Reid som playcaller så är dem en av huvudfavoriterna till att ta hem hela alltet. Dem kommer också från en seger senast mot Denver Broncos där man egentligen dominerade matchen från början till slut. Dallas Cowboys har ett lite annat utgångsläge, visserligen slog man divisionsrivalerna Redskins komfortabelt senast. Men man ligger klart efter Eagles i jakten på divisionsseger och därmed given slutspelsplats.

Dessutom ligger de ett orosmoln över Cowboys – kommer deras nya kelgris(ja hela ligans) Ezekiel Elliott bli avstängd för sin misstänkta misshandel eller får han klartecken att spela säsongen ut? Han är till trots fundamental för Cowboys offensiv. Oavsett så blir detta en jämn kamp där jag ändå håller Chiefs som favoriter. Chiefs att vinna med 3 poäng ger oddset 2,10 vilket är väldigt generöst och kommer spelas.

Spel: Chiefs -2,5(handicap) Vinnare

Odds: 2,10


Alla odds är hämtade från Bet365 – världens största bettingsite.

Det sammanlagda oddset för trippeln blir 5,67.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]