Allt inför Europa League-finalen mellan Arsenal och Chelsea

Nu går både Arsenal och Chelsea ut för att möta varandra om den stora Europa League-titeln, och även en plats för Arsenal i Champions League för deras del.

Trolig laguppställning, Arsenal

Cech

Sokratis – Koscielny – Monreal

Maitland NIles – Xkaka – Torreira – Kolasinac

Özil

Aubameyang – Lacazette

Trolig laguppställning, Chelsea

Arrizabalaga

Azpilicueta – Christensen – Luiz – Alonso

Kovacic – Jorginho – Barkley

Willian – Giroud – Hazard

Påminner om FA-Cup 16/17

Nu är det dags. Båda lagen har värmt upp inför kvällens match i flera dagar nu. Kvällens match kommer att påminna om FA Cup-finalen dem emellan, som spelades i slutet av 16/17 säsongen.

Arsenal har skadade spelare på listan såsom Aaron Ramsey, Hector Bellerin och Rob Holding, så de kommer tyvärr inte att medverka i kvällens stormatch.

Chelseas Kante är också tyvärr skadad på av att han har problem med knät. Man antar att han inte kommer hinna till kvällens final. Gonzalo Higuain kommer också att missa kvällens match, vilket i sin tur kommer innebära ett svagare anfall för Chelsea.

Arsenal har haft stora problem under säsongen, såsom skador på viktiga spelar som Mesut Özil, Aaron Ramsey och Hector Bellerin, som alla fyller bidrar med mycket viktigt och därmed betraktas de som viktiga nyckelspelare. På grund av dessa saker och även andra saker har Arsenal haft oturen att hamna på femte plats och kommer därmed att missa Champions League den kommande säsongen.

Chelsea å andra sidan har på något sätt lyckats klättra upp sig till den tredje platsen i Premier League. Maurizio Sarri var helt enkelt ingen att underskatta trots sin ”dip” under säsongens gång.

Speltips

Chelsea har haft en skakig säsong, men ändå på något sätt lyckats hamna på tredje plats. Arsenal å andra sidan har haft en bra säsong tills de på slutet förlorad match på match mot sämre lag. Chelsea fick som tur en Champions League-plats, medan Arsenal inte fick. Arsenal kommer därmed ha mer att spela för denna match.

Arsenal får verkligen inte förlora denna match då de har möjligheten att få en Champions League-plats kommande säsong. Det betyder mycket för både klubb och spelare att spela i Champions League. Därför kommer Arsenal att gå in i denna match med en stark och tuff inställning.

Chelsea vill å andra sidan avluta säsongen fint, så de går in med ett starkare självförtroende nästa säsong. Maurizio Sarri vill inte heller gå utan en titel på sin första säsong med The Blues.

Vi tror att båda lagen kommer spela med en hög press samtidigt som Chelsea inte kommer att gå upp för mycket, just på grund av att Arsenal troligtvis kommer att spela med Lacazette och AUbameyang. Detta anfallspar är väldigt snabbt.

Vi tror att flest chanser kommer Arsenal att ha, och mest i bollinnehav kommer Arsenal även att ha. Chelseas mittfält kommer inte att vara lika bra försvarsmässigt på grund av avsaknaden av Kante, vilket i sin tur gör det enklare för Arsenal att hålla i bollen. Spännande match!

Vi tror att det lutar mer åt att Arsenal tar hem kvällens vinst till oddset 3.50.

  • Tips: Arsenal vinner
  • Odds: 3.50 på Bet365