Allsvenskan 21/10: Djurgården - AIK

Vi har spelat 5/6 av Allsvenskan säsongen 2018 och den sista spurten står nu för dörren. Söndagens stora match är givetvis den mellan Djurgården -AIK. Bittra rivaler sedan urminnes tider. Som alltid i matcher lagen emellan står ära och prestige på spel. Vi kommer analysera matchen och komma med förhandstipp tillsammans med odds nedanför.

Avspark: 15.00
Plats: Tele2 Arena
Liga: Allsvenskan
Speltips: AIK mål i båda halvlekarna
Odds: 3,40

Vill du titta på Stockholmsderbyt? Läs här hur du gör för att streama Djurgården – AIK live.

Djurgården

Säsongen även om den inte riktigt är över än, har inte gått som man tänkt sig i Djurgården. Satsningar på stora namn, framförallt på backsidan har inte riktigt gett de lyftet man hoppats. Visserligen har man inte läckt där back även om man kunnat önska mer, men det är framförallt framåt de inte riktigt klaffat.

Man ligger på en 8:e plats i tabellen och man har gjort klart minst mål av topp-8 lagen. En 6:e plats är fullt rimligt och man vill säkert avsluta sista delen av säsongen på bästa sätt. Just i den här matchen så behöver man nog inte leta särskilt länge för att hitta motivation.

Ett guldjagande AIK på andra sidan är tändvätska nog för Djurgården och man sätter mer än gärna käppar i hjulet för solnaklubben. Hemmaplan kommer givetvis hjälpa till men det krävs en väldigt bra prestation av spelarna på plan om man ska ta med sig tre poäng från den här matchen mot ett minst sagt svårslaget AIK.

Möjlig startelva Djurgården:

Isaksson
Gunnarsson Danielsson Larsson Augustinsson
Karlström Ulvestad Mrabti
Ring Badji Bärkroth

AIK

Allmäna idrottsklubben eller AIK i folkmun har gjort en fantastisk säsong hittils. Efter 25 omgångar toppar man Allsvenskan med 58 poäng. Man har 17 segrar och endast en förlust med en målskillnad på 46 – 14. Med ett extremt diciplinerat och välorganiserat försvar har man lagt grunden till ännu ett potenitellt SM-guld. Ja man har gjort mest mål i Allsvenskan efter Hammarby och Häcken men det är just försvarsspelet som varit nyckeln.

Släpper man inte in några mål nej då förlorar man inga matcher och förlorar man inga matcher då sitter man i en bra sits när säsongen ska summeras. Man har betryggande åtta poäng ner till sina andra stockholmsrivaler Hammarby med fem matcher kvar. Egentligen det enda som kan sätta stopp för ett nytt SM-guld är total kollaps. Men med en tränare i Norling så känns det mer eller mindre uteslutet då han minst sagt är en detaljernas man som inte lämnar något åt slumpen.

Vinner AIK SM-guld 2018 så är det inte på historiens vackraste sätt däremot så är det en uppvisning i stabilitet och effektivitet. Skulle man vinna derbyt samtidigt som Bajen åker på stryk mot Malmö borta så är det i praktiken klart. Så det kommer vara ett heltaggat Gnaget som åker till Tele2 Arena på söndag för att avgöra Allsvenskan 2018.

Möjlig startelva AIK:

Linner

Jansson Milosevic Karlsson
Sundgren Adu Olsson Larsson Lindkvist
Goitom Elyounoussi

Matchbild

Derby är som sagt derby och vi kan förvänta oss känslor, kamp och fulspel. Förhoppningsvis kommer vi även se bra fotboll. AIK kommer förmodligen vara spelförande och kontrollera tillställningen. Djurgården är inte ofarligt och detta är en svårare match för AIK än vad tabellen säger. Oddset på att AIK gör mål i båda halvlekarna är 3,40(!) vilket är otroligt lockande. Vi kommer rygga detta mest för att det är extremt spelvärt.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]