Ajax - Lyon: Odds & speltips på semifinalen

Det är dags för semifinal i Europa League mellan Ajax och Lyon. Två lag som båda stått för en bra säsong såhär långt. Ajax ligger tvåa i holländska ligan och Lyon hitts på en fjärdeplats i den franska.

Om ni följde kvartsfinalen mellan Ajax – Schalke 04 var det med all säkerhet en hel del nerver i spel. Ajax låg under med 2-0 och matchen gick till förlängning på grund av att Ajax vann första med 2-0. Väl i förlängningen tog Schalke 04 ledningen och såg ut att gå mot semifinal. Men Ajax hittade tillbaka och gjorde 3-1 i den 111:e matchminuten. Det blev ytterliga ett mål för Ajax i den 120:e matchminuten och det säkrade också ett avancemang.

Lyon hade även dom en svettig kvartsfinal mot turkiska Besiktas. De båda mötena slutade 2-1 till respektive lag och det fick avgöras på straffar. Lyon drog det längsta strået och kunde fira segern efter den åttonde straffomgången.

Ajax Mål

Bäst odds på Europa League

Bäst odds på Ajax – Lyon hittar vi på bet365. Där står Ajax på 2.35 och Lyon på 3.10. Två rättvisa odds då egentligen vilket lag som helst kan vinna denna matchen. Ajax kommer senast från två förluster och Lyon har vunnit sina tre senaste bortamatcher.

Vårt speltips idag blev därför lite extra klurigt och vi fick verkligen gå på djupet för att bilda oss en uppfattning om hur matchen kommer sluta. Vill du följa Europa League på TV eller via live stream finns det goda möjligheter till det. Matchen sänds på europsport och det går även att streama på Dplay om man har ett premium konto.

Lyons trupp ser ut att i princip vara helt fri från skadebekymmer medans några spelare i Ajax kommer att missa matchen. Två spelare är avstängda och en är uppsatt på skadelistan. Det råder även lite frågetecken kring Bertrand Traoré som ådrog sig en lårskada i mötet mot PSV för tio dagar sedan. Återstår att se ifall han kommer till spel.

Lyon försök till mål

Vårt speltips

Vi tror på en jämn kamp om biljetten till finalen. Ajax kommer gå ut för att få sig en så stor fördel inför match två som möjligt. Lyon spelar en härlig anfallsfotboll och är inte rädda för att gå på sina chanser. Något som kan ställa till det för Ajax som inte riktigt fått ordning på defensiven de senaste matcherna. Dessutom spelar ingen av de två ordinarie ytterbackarna på grund av avstängning/skada.

Vårt speltips: Vinst Lyon
Odds: 3.10
Bäst odds: bet365

Matchstart: 18.45

Ett vågat spel helt klart. Friskt vågat hälften vunnet som man brukar säga. Vi tror att Lyon kan överraska lite i denna matchen och deras skickliga forwards kommer bryta ner Ajaxförsvaret desto längre matchen går. Det kommer med största sannolikhet sluta med en uddamålsseger för något av lagen och vi tror det blir Lyon som står som segrare.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]