AIK - Djurgården: Live stream, speltips & laguppställning

Stockholmsderby på söndag! AIK tar emot Djurgården på Friends Arena. Har Djurgården brutit derbyspöket för gott, eller faller man tillbaka i gamla vanor?

  • Match: AIK – Djurgården, Allsvenskan
  • Datum & tid: Söndag den 15 april, kl. 15:00
  • Arena: Friends Arena, Solna
  • Streama Allsvenskan med CMore

Djurgården skrämde bort derbyspöket senast

Inför den här säsongen hade Djurgården inte vunnit ett Stockholmsderby sedan man slog AIK med 1-0 hösten 2011. Då stod Pa Dembo Touray fortfarande i mål för Djurgården, och även Mattias Jonson deltog i matchen. Därefter spelade man mot AIK hela tolv gånger utan att ta en enda seger.

Senast man slog Hammarby var våren 2007, och mot de grönvita har Djurgården hunnit samla på sig tolv raka matcher utan förlust. En mindre smickrande svit som lever än.

Men som bekant skrämde Djurgården iväg spöket och slog ut AIK i semifinalen av Svenska Cupen häromveckan. På söndag ska man försöka hålla den goda vanan vid liv.

Trolig laguppställning, AIK

Linnér
Sundgren – Karlsson – Milosevic
Lundström – Olsson – Adu – Bahoui – Lindkvist
Elyounoussi – Goitom

Skador: Jesper Nyholm, Joel Ekstrand
Avstängningar:

Trolig laguppställning, Djurgården

Isaksson
Beijmo – Une Larsson – Olsson – Augustinsson
Radetinac – Karlström – Ulvestad – Kozica
Kadewere – Mrabti

Skador: Besard Sabovic, Jonas Olsson (tveksam)
Avstängningar:

Speltips

Djurgården vann derbyt mot AIK efter en totalt sett jämn match. Nu kommer man givetvis att försöka ta ytterligare en derbyseger, men frågan är om man lyckas.

Jämför vi de båda lagens trupper ser AIK klart starkare ut än sina rivaler, särskilt sedan AIK har förstärkt under försäsongen medan Djurgården har tappat spelare. Djurgården vann visserligen senast, men vi tror att det endast var en engångsföreteelse.

Även om Djurgården vann det senaste derbyt så ska vi komma ihåg att den derbysegern är deras blott enda sedan 2011; statistiken talar onekligen för AIK fortfarande. Nu tror vi att ”Gnaget” kommer att ta ned djurgårdarna på jorden igen.

Vi spelar den raka 1:an till oddset 2.00 på Bet365.