NYHETER

Kan hemmastarka Liverpool sätta stopp för Manchester Citys segerrad eller ska Peps mannar fortsätta på den inslagna vägen?

Spela utan konto hos SpeedyBet!

Kom igång supersnabbt och vinn på nolltid!

Något som dock kommer vara den största snackisen inför matchen är ju hur stor påverkan Coutinho-sagan har på laget och hela staden för delen. För Coutinho var inte bara Klopps kelgris utan hela stadens talisman. Ska man se i det stora perspektivet så var det i slutändan en win för alla att sagan om Coutinho och Barcelona fick sitt slut. Ja Liverpool vill givetvis ha kvar sin bästa spelare, men när en spelare inte längre vill va kvar och man i slutändan kan gå med en jättevinst så blir det bäst lösning för alla parter. Cirka 1,5 miljarder kronor är otroligt mycket pengar som Klopp kan investera direkt in i hans lagbygge.

Ser man till säsongen så är det mittfält, backlinje och målvakt som behöver förstärkas. 
Visserligen så är Van Dijk en klar förstärkning(fast 800 miljoner?) men det krävs så mycket mer kvalite i backlinjen. Framåt är det som vanligt Firminho, Mane och framförallt i år Salah som kommer stå för hoten i matchen. Liverpool snabba omställningsspel har varit otroligt effektivt i matcherna mot topp sex lagen i år. Men Manchester City har varit oslagbara hittils i år och dem kommer givetvis gälla som favorit bortaplan till trots. 

Laget från de ljusblå delarna av Manchester har tappat 4(!) poäng på hela säsongen. 20 segrar och 2 förluster gör att man leder Premier League med hela 15 poäng. Pep har verkligen fått sitt lagbygge dit han vill under sitt andra år i klubben och Barcelona jämförelserna är givetvis tydliga. Laget spelar på klassiskt Pep-sätt med bollinehav på 75% och bara kortpassningsspel på marken. 

Matchbilden idag kommer domineras av Manchester City där Liverpool kommer satsa allt på omställningarna med sina vindsnabba forwards. Bortsett från bortflugne Coutinho i Liverpool och knäskadade Jesus i City så kan båda lagen mönstra sina bästa startelvor. 
Rent spontant så känns City alldeles för snabba, tekniska och smarta för att Liverpools sköra backlinje ska ha en chans idag. Visserligen kan Liverpool hota med sin speed men över 90 minuter fotboll så tror jag detta bara kan sluta på ett sätt. 

Rent historiskt så har Manchester City sedan 1953 enbart besegrat Liverpool borta vid två tillfällen, 1981 och senast 2003. Senaste mötet lagen emellan i Premier League slutade 1-1. Historik är historik och även om de kan finnas någon viss betydelse så är det idag lagen möts och baserat på deras individuella kvalitet så ska Manchester City vinna detta. 

Trolig startelva Liverpool:
Mignolet
Robertson  Lovren  Matip  Gomez
Wijnaldum  Can  Oxlade-Chamberlain
Mane  Firminho  Salah

Trolig startelva Manchester City
Moraes
Walker  Stones  Otamendi  Delph
De Bruyne  Fernandinho  Silva
Sterling  Aguero  Sane

Premier League: Liverpool - Manchester City
Plats: Anfield, Liverpool
Matchstart: 17.00(svensk tid)
 

*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

Speedybet