NYHETER

Läs om Sveriges OS-silver i damernas sprintstafett.


I semifinalen mötte Charlotte Kalla på oväntade bekymmer, när hennes stav gav vika under hennes andra åk av tre. Det löste sig ändå för svenskorna, som åkte in på en andraplats bakom USA.

Ifrån semifinalen innan Sveriges, åkte Norge och Schweiz in på första- respektive andraplatsen, de två placeringar som ger direktplats till finalen.

Även Slovenien, Tyskland, OAR, Finland, Polen och Frankrike tog sig till final, i form av att bli ”lucky loser”, genom att tillhöra de sex lag som hade bäst tid utan att komma topp två i sitt heat.

Norge med starkast start

Efter första sträckan av finalen, som Charlotte Kalla tog hand om för Sveriges del, var det svenskt i toppen. Men det var Norge som hade ledningen.

När det var dags för Stina Nilsson kom Sverige ikapp och förbi norske Maiken Caspersen Falla, och inför Kallas andra duell med Björgen fick hon inleda med 0.26 sekunders försprång. Det dröjde dock inte lång tid innan Björgen försökte sig på att sticka ifrån, men Kalla hängde med bra.

Sverige låg på andra plats när det var Stina Nilssons tur att åka igen, men vi var alldeles bakom Norge. Då gjorde plötsligt amerikanskan Jessica Diggins en supersträcka, och USA var nu först.

En sträcka kvar nu för vardera åkare, och tre nationer har nu stuckit ifrån. Det var inte längre en kamp om medaljer, det var en kamp om valören på medaljen.

OS-silver för Sverige

Efter en stark sista sträcka av Charlotte Kalla och en bra avslutning av Stina Nilsson, blev det till sist ett OS-silver för Sverige. Stina Nilsson drog ifrån norske Maiken Caspersen Falla på upploppet, men Jessica Diggins var för snabb och stark denna dag. Diggins åkte hem guldet till USA, och Norge tog bronset.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se