NYHETER

Sveriges förbundskapten Rikard Grip har presenterat namnen som ska åka i sprintstafetten.


Klockan 9:00 onsdag morgon drar sprintstafetterna igång. Först ut är damernas semifinaler, som har start 9:00 respektive 9:20.

9:44 respektive 10:07 är starttiderna för herrarnas semifinaler. Klockan 11:00 och sedan 11:30 startar sedan damernas respektive herrarnas final.

Upplägget på tävlingarna går till som så att två åkare från varje land turas om att åka en 1-1,5 km lång sträcka.

De svenska lagen uttagna

Sveriges förbundskapten Rikard Grip har nu gått ut med vilka åkare som kommer att representera Sverige under stafetten.

För damsidan blir det Charlotte Kalla och Stina Nilsson som ska försöka åka hem en guldmedalj åt Sverige. Av herrarna är det Calle Halfvarsson och Marcus Hellner som fått förtroendet att införskaffa en medalj.

Vägrar avslöja viktiga detaljen

Rikard Grip väljer dock att fortsätta att hålla en detalj hemlig. Han går inte ut med vilka åkare som tar vilka sträckor, varken på herr- eller på damsidan. Det mesta tyder dock på att Kalla åker först och att Stina Nilsson tar spurten. I så fall möter Nilsson antagligen norskan Maiken Caspersen Falla.

– Jag skulle inte vilja möta Stina i en spurtduell, säger Charlotte Kalla. Om det är hon och Maiken känns det lugnt.

– Jag har verkligen sett fram emot den här sprintstafetten och att få äran att köra tillsammans med Stina ska bli så kul, fortsätter Kalla. Hon är en grym skidåkerska så det är en efterlängtad dag. Jag vill försöka bädda för ett så bra utgångsläge för Stina som möjligt.

Skidskytt ansluter till stafetten

Norge har inte presenterat sitt lag än, men det allra mesta tyder på att det för damernas del blir Marit Björgen och Maiken Caspersen Falla som representerar Norges färger under stafetten.

Däremot har Finland meddelat sitt lag. Det blir dels Krista Pärmäkoski, som tagit Finlands två och enda medaljer under OS i Pyeongchang. Det blir även skidskytten Mari Laukkanen, som nobbar skidskyttets mixedstafett för att istället testa på sprintstafetten.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se