NYHETER

Efter att ha gått helt rent med skyttet åkte Hanna Öberg hem ett svenskt OS-guld.


Idag avgjordes damernas skidskytte, 15 km. Det blev ett succéåk från svenske Hanna Öberg, som säkrade Sveriges tredje OS-guld denna vinter.

Hon sköt fullt i första skjutningen, och åkningen såg ut att hänga med för Hanna Öberg. Ännu bättre blev det i andra och tredje skjutning. Även där satt hon alla skott, och var 100%-ig inför sista skjutningen. Väl där så kände nog många svenskar, inklusive Hanna Öberg att ett OS-guld i skidskytte var inom räckhåll. 

Väl framme på sista skjutningen på damernas 15 km skidskytte, var det nog många som knappt vågade titta på OS live. Skulle Hanna skjuta fullt, så är ett guld mer eller mindre säkrat. 

Hon visade inget tecken på nerver eller någon form av upphetsning. En iskall Hanna Öberg satte alla sina skott även i sista skjutningen. Ett resultat som garanterat gav Hanna Öberg kraft att göra en fin skidåkning fram tills målet. När svenskan kom in i mål så ledde hon hela skidskjutningen med hela 25 sekunder före Kozmina från Slovakien. 

Det står nu klart att resultatet för Hanna Öberg räcker hela vägen till ett nytt OS-guld för Sverige. Detta är det första guldet som Hanna Öberg tar i OS någonsin. Ett firande lär hon hinna med innan mer skidskytte väntar för den nya svenska guldmedaljören.

Tidigare resultat i OS

Det var kanske inte speciellt väntat att det skulle vara Hanna Öberg som stod som vinnare över 15 km skidskytte för damer. Hon visade dock god form i hennes tidigare lopp i OS 2018.

Där slutade hon på en femte plats, och kände sig nöjd med det. 

Ännu nöjdare måste hon nu vara med att kunna titulera sig som olympisk guldmedaljör. 

Nu gör hon sällskap med de andra svenska skidåkarna som tagit guld i OS 2018. 

Läs om: OS resultat - dag för dag

Svenska medaljer just nu: 

  • Hanna Öberg - Guld (Skidskytte)
  • Charlotte Kalla - Guld (Längdskidor)
  • Stina Nilsson - Guld (Sprint)
  • Sebastian Samuelsson (Skidskytte)

 

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se