NYHETER

Läs om damernas stafett, som avgörs lördag morgon med start 10:30.


De svenska längdskiddamerna och i synnerhet Charlotte Kalla har inlett OS 2018 bra. Charlotte har tagit guld i skiathlon följt av ett silver i 10 km fristil, och under lördagsmorgonen väntar 4 x 5 km stafett, en gren där Sverige ska ha stor guldchans.

Regerande OS-mästare efter Kallas upphämtning

Många är vi som minns den uppvisning Charlotte Kalla bjöd på för 4 år sedan, under OS i Sotji. När hon tog över inför sista sträckan var det 26 sekunder upp till tätduon bestående av finskan Krista Lähteenmäki och tyskan Denise Herrmann. 7 sekunder bakom sig hade hon Marit Björgen med en klunga.

Charlotte Kalla satte fart direkt och efter halva sträckan, 2,5 km, hade avståndet till tätduon halverats till 13 sekunder.

Kalla fortsatte att kämpa, och tog hela tiden in på Lähteenmaki och Herrmann. När 800 meter återstod av loppet var hon 3,7 sekunder bakom, och vi svenskar började hoppas på en bragd.

Inför upploppet hade Kalla hunnit ifatt och var alldeles bakom de övriga två. Denise Herrmann är dock känd för sin starka spurt, och hur skulle det gå mot vad som borde vara en slutkörd Charlotte Kalla?

Men Charlotte Kalla visade inga tecken på trötthet. Vid sista kurvan tog Kalla innerspåret och hittade en lucka förbi de andra två. Därefter tryckte hon iväg, och spurtade in först i mål. Sverige hade säkrat ett OS-guld, och detta efter en uppvisning utan dess like.

Varning! Videoklippet riskerar att framkalla rysningar och att ge tårfyllda ögon.

Stina Nilsson tar sista sträckan

De som ska åka för Sverige under lördagen är i tur och ordning Anna Haag, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Stina Nilsson. Hos våra största konkurrenter Norge, åker i tur och ordning Ingvild Östberg, Astrid Jacobsen, Ragnhild Haga och Marit Björgen.

Vi gissar att du inte vill missa stafetten under lördagsmorgonen, och att du vill streama längdskidor i vinter OS.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se