Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 feb, 2018

”Östersund vågar mer än lagen i Premier League”

Arsenal slog Östersund i torsdags, efter en seger med 3-0 på Jämtkraft Arena. Arsenals fans är trots detta imponerade av ÖFK:s insats i matchen.

När Östersunds FK lottades mot Arsenal reagerade Östersundsspelarna – trots den svåra lottningen – med glädje.

– Man kan inte riktigt sätta ord på att vi ska möta Arsenal, det är helt sjukt, sa bland annat Saman Ghoddos efter lottningen. Jag hade inte i mina vildaste drömmar kunnat tänka mig när jag skrev på för Östersund att jag skulle få möta Arsenal i ett slutspel i Europa League.

Svenskarna drömde om ny bragdmatch av Östersund

Inför matchen vågade många svenskar drömma om en ny storskräll från Östersund. Man hoppades på en ”David mot Goliat”-historia, och höll tummarna för att kylan och konstgräset skulle kunna hjälpa Östersund att skaka den europeiska storklubben som var på besök.

Men verkligheten kom snart ikapp ÖFK, som redan efter dryga 20 minuter låg under med 0-2. Innan matchen var över hade Arsenal gjort ytterligare ett mål, och Östersund hade dessutom hunnit med att missa en straff.

Stor kritik mot Welbeck

Efter matchen var Arsenalfansen som väntat rätt belåtna med slutresultatet, men allt var inte frid och fröjd. Bland annat får anfallaren Danny Welbeck utstå en hel del kritik:

”Danny Welshit visar upp sitt värde”, skrev ett fans under matchen.

”Bra chans för oss fram till att Welbeck avstyrde faran”, skrev ett annat.

”Du träffade nästan bollen, Wele!”, skrev ytterligare ett.

”Lämna kvar Welbeck i Sverige, och ta med Östersunds Nabil Fekir (Saman Ghoddos) istället.”, skrev ett Arsenalfans och jämförde Ghoddos med Lyons anfallare Nabil Fekir.

”Östersunds målvakt är värre än Cech”

Även Aly Keita kritiseras. Detta genom att Arsenals fans jämför honom med sin egen målvakt, ständigt kritiserade Petr Cech.

”Den där målvakten såg ut som Cech.” skriver en supporter i samband med Arsenals första mål.

”Känner för den där målvakten, till och med Cech skulle skämmas för detta.”, skriver en annan supporter.

Hyllningar till Östersund

Trots att Arsenal tog en säker vinst, var många av de engelska supportrarna imponerade av Östersund. Under en period i slutet av första halvlek lyckades Östersund jobba sig in i matchen rejält. Då fick de beröm av flera Arsenalfans på forum, samtidigt som Arsenalfansen riktade kritik mot sitt eget lag. Här har vi samlat ett flertal av kommentarerna som postats.

”Måste berömma Östersund. De försöker spela mer fotboll än vad de flesta av Premier League-lagen gör mot oss.”

”De passar runt bollen rätt bra faktiskt.”

”De dominerar för i h*lvete”

”Hahaha, detta är förfärligt av oss. Jag skulle inte bli förvånad om Östersund gör mål.”

”Vi leder med 2-0 i halvtid men vi har varit det sämre laget. Från det ögonblick de började pressa oss har vår prestation fallit sönder.”