NYHETER

Igår nåddes fotbollssverige av det tragiska beskedet att den förre Malmö FF-talangen Labinot Harbuzi gått bort. Gamla lagkamrater och bekanta minns Harbuzi som en fantastisk spelare och en lika fantastisk människa.


Labinot Harbuzi växte upp i Rosengård, och det sades tidigt att han skulle bli nästa stora fotbollsspelare från Malmöförorten. Efter en vända som ungdomsproffs i Holland var han tillbaka i Sverige och i Malmö FF år 2006, där han med tiden blev en nyckelspelare.

Säsongen 2009 slog de då 23-årige bolltrollaren igenom på riktigt, och började än mer nämnas som ett framtida landslagsnamn. Sommaren samma år var han med i det pigga U21-landslag som nådde semifinal i EM, och efter mästerskapet gick han till turkiska Gençlerbirliği.

Harbuzi fortsatte att imponera stort och stod för många fina prestationer i Gençlerbirliği, men tiden där slutade med ett bråk med klubbpresidenten och ett uppsagt kontrakt. Därefter uträttade han egentligen aldrig särskilt mycket mer. En kort sejour i turkiska Maniaspor, en i allsvenska Syrianska och en i division 2-laget Prespa Birlik, innan han tog ett uppehåll från fotbollen i nästan tre år.

Till säsongen 2016 var Harbuzi tillbaka på fotbollsplanen, då han åkte på en vända till malaysiska klubben Melaka United. Där kunde han njuta av fint väder, dominera matcher och tjäna gott om pengar. Det blev dock bara ett år i Malaysia, innan Harbuzi återigen tog ett nytt uppehåll från fotbollen. Tyvärr, för oss fotbollsälskare, verkade han inte riktigt ha motivationen eller viljan att satsa allt på sin karriär.

”Både motståndarna och tiden stod stilla”

För knappt tre veckor sedan lade Erik Niva upp en kort text om Harbuzi, där han bland annat skrev följande:

”Ända sedan han var i de mellersta tonåren har han varit en sådan där spelare det snackats om, som det ryktats om, en kille vars namn studsat, susat och ekat mellan betonghusen och ståplatsläktarna.

Själv såg jag honom spela för första gången i någon av hans tidiga pojklandskamper, och det var ett sånt där tillfälle då både motståndarna och tiden stod stilla.

Herrejävlar, allt de hade sagt var sant.

Det här var en bollbegåvning som jag aldrig sett maken till under ett helt liv med svensk fotboll”

Harbuzi svarade på Nivas text med att skriva att han hade saker och ting på gång, och att hans sista steg på en fotbollsplan förhoppningsvis inte tagits än.

”Glädjespridare som tog hand om de unga spelarna”

Hammarbys Jiloan Hamad, som var lagkamrat med Labinot Harbuzi under spelarnas tid i Malmö, säger så här om Harbuzi.

– Det var en bra vän, så det är jävligt tråkigt. ”Labbe” var vän med alla, han var alltid tillgänglig för alla, han hade en fin personlighet. Han tog hand om oss när vi unga kom upp i A-laget. Jag har bara positiva minnen som kommer upp i huvudet. Och jag kommer alltid att minnas honom som en glädjespridare och en underbar människa. Förutom hur bra han var på planen, det vet nog alla som har sett honom spela. Men just människan Labbe, det är vad som gör mest ont. Det var en väldigt fin människa.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

3. MrGreen

Regler & villkor

Spela utan konto & Swish

4. Hajper

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Sätt in 100 kr - Få 600 kr

5. 888 Sport
6. SpeedyBet

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se