Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 15 okt, 2019

Janne Andersson hyllar Quaison: ’Explosiv, powerful och klok’

Robin Quaison har fått sitt stora genombrott i landslaget under det senaste året. På presskonferensen inför Sverige – Spanien hyllas han stort av förbundskapten Janne Andersson.

En av de spelare som verkligen slagit igenom på sistone i Janne Anderssons landslag är Robin Quaison. AIK-produkten fick chansen från start mot Rumänien i den första EM-kvalmatchen, och tog den. Mål direkt och sedan har han varit fast i startelvan.

På presskonferensen inför matchen mot Spanien får Janne Andersson frågan om hur det kommer sig att Quaison fick chansen i den där matchen mot Rumänien för knappt ett år sedan.

– Han har varit jätteduktig. Robin var ju faktiskt med redan i min första trupp men blev skadad och då tog vi in Viktor Claesson istället. Då var Robin i Palermo, på den tiden. Det är en väldigt intressant fotbollsspelare som vi följde väldigt noga från början.

– Jag har varit nere (i Palermo och Mainz) fyra gånger för att se honom och två av dessa gånger fick jag inte se honom en enda minut eftersom han inte spelade. Jag fick se honom värma upp. Åkte klockan sju lördag morgon, kom hem 24:00 och hade sett tio minuters uppvärmning – då var jag på väg att ge upp. Så då kom han inte med på nästa samling bara för det… Nej, det var inte hans fel att han inte spelade, ler Janne Andersson.

”En jättebra och viktig spelare för oss”

Sedan fortsätter Janne Andersson med att berätta hur han ser på Robin Quaison som spelare.

– Det är en väldigt intressant, explosiv, powerful, klok, smart spelare. Bra, funktionell teknik och vi har som sagt följt honom sedan länge. Nu har han ju senaste året, eller ett och ett halvt, spelat forward i ett tvåmannaanfall. Han spelade ju lite blandat innan. Och som det är nu passar väldigt bra in i hur vi vill spela.

– Jag tycker att han har varit jättebra i år, han har vuxit ut till en jättebra och viktig spelare för oss. Det är fantastiskt roligt när man ser den utvecklingen på en spelare.

Det trolig är att Robin Quaison spelar från start, när Sverige tar emot Spanien på tisdagskvällen i en ny, spännande EM-kvalmatch. Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Sverige – Spanien live.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar