NYHETER

Säsongens bästa matcher - topp 5


Otroligt svårt att välja fem matcher bland alla de fantastiska som varit under detta känslomässiga berg-och-dal-bane-år. Men här är då slutligen min lista.

5: DIF-AIK (2-2)
Vårt första riktiga hemmaderby på evigheter blev förstås en av de hetaste matcherna i år. Som vi längtat efter att få spela ett derby på vår egen hemmaplan. DIF var närmast segern men precis som i vårderbyt slutade det oavgjort.

4: DIF-Peking (1-2)
Efter en fantastisk avslutning på Stadion fortsatte säsongen på vår nya hemmaborg. Vi fick inte den start vi hoppats på resultatmässigt på nya arenan men stämningsmässigt visade vi att vi höll toppklass och det var bara början…

3: DIF-Helsingborg (2-1) 
Trots färre på läktarna än i premiären var ljudkulissen mäktigare än någonsin. Tillsammans sjöng djurgårdsfamiljen in bollen i mål och Helsingborg var ett slaget lag. En klassisk läktarinsats.

2: DIF-MFF (3-2) 
Matchen när säsongen vände. På typiskt djurgårdsmanér vände supportrarna tillsammans med spelarna inte bara på matchen utan hela säsongen. Efter matchen var känslan att vi kunde slå vilka som helst, något som vi också bevisade under säsongen då vi hade klar plusstatistik mot topplagen.

1: DIF-Öster (2-0) 
Bland magiska matcher är det möjligen bara kvalet 09 som kan mäta sig med denna tillställning. Stor fest och fullt med blåränder omkring och inne på Stadion före, under och efter matchen. Även matchen i sig var något utöver det vanliga – efter att Jawo satt 1-0 tänkte man att det inte kunde bli bättre – då stänkte Emil in tvåan, det sista djurgårdsmålet på Stadion.  

Sammantaget en otroligt minnesvärd säsong, verkligen i kontrast mot 2012. Kan nästa säsong bara vara hälften så hissnande så har vi en fantastisk resa att se fram emot.


1. Gå till RedBet

image - Gå till Redbet

2. Få C More Premium gratis

image - Skapa konto

3. Startadin stream

image - Starta stream

Villkor gäller