NYHETER

Reflektioner kring Stockholmsarenan

Nu har det gått några dagar sedan vår bejublade premiär (trots torsken) och med lite perspektiv på det hela kan jag konstatera följande fördelar och nackdelar (så långt) med vårt nya hem. 

+ Vi kan få till ett riktigt bra tryck och visa att vi är bäst i Sverige när det gäller detta (om någon nu inte redan visste).

+ Har inte hört någon som klagat på sikten. 

+ Läktarna känns lagom branta. 

+ Ljuset.  

+ Intim känsla (återstår att se hur det blir med färre personer på läktarna dock). 

+- Arenan ligger centralt vilket såklart är att föredra framför t ex Friends, även om miljön precis runtom är rätt tråkig. 

+- Arenan kan kännas tom när det är 10,000 på plats men i och med att det är så bra aukustik så tror jag inte att det kommer vara ett stort problem för oss. I det avseendet är t ex Friends hundra gånger värre. Sen är väl 30,000 en rätt logisk siffra med tanke på hur många som faktiskt kan tänka sig gå och se DIF, samt att vi framöver ska spela alla stormatcher på hemmaplan. 

- Opersonlig (som de flesta moderna arenorna förvisso). Förmodligen blir detta lite bättre över tid när fler DIF-banderoller kommit upp och om de ordnar lite i korridorerna och pubarna så de inte ser så tråkiga ut. 

- Konstgräset naturligtvis. Det är ett stort minus.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att arenan är riktigt bra  - betyg 4/5. Förhoppningsvis kan den vara en del av vår väg mot mer framgångsrika tider. Arenaupplevelsen är i världsklass och det jag gillar mest är att arenan känns öppen, ljus och intim, trots att den rymmer mycket människor. Det enda jag stör mig på egentligen är konstgräset, sen har i alla fall inte jag riktigt kunnat ta in allt ännu - att vi inte ska spela på Stadion mer etc. Men detta kommer bli bra, det är jag övertygad om.  

*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter väljaKontakta oss.

1. Gå till Bet365

bet365

2. Öppna konto

Opret en konto og Stream fodbold live

3. Titta på fotboll

green-icon-3

Villkor gäller - IP-restriktioner kan förekomma