NYHETER

Nedräkningen har startat


Den 6 januari är spelarna åter i träning och om knappt en månad, den 25 januari är det äntligen dags för match igen och denna gång mot tyskt motstånd i form av Union Berlin. Trots att flera av spelarna fortfarande är på semester så har fotbollsabstinensen, åtminstone hos mig redan kommit igång och den är större inför denna säsong än tidigare - något som troligen kan ha att göra med vår fina avslutning att göra. Man ville helt enkelt inte att säsongen skulle ta slut. Jag tror att många med mig känner likadant och vi kommer 2014 på läktarna att vara starkare tidigare.

***

Än så länge har truppen inte förstärkts och 9 spelare har lämnat (inklusive de utlånade) - Nymann, Godsway, Pablo, Kamara, Gustafsson, Rajalakso, Riddez, Span, Makolli.

Av dessa är det en hel del rutin som försvinner i Nymann, PG och Riddez, talang i Godsway och Kamara och mycket vilja i Rajalakso. Sett till spetskvalité är det framförallt Nymanns speed och frenesi som kommer att saknas men om han vill hem till Danmark är det inte mycket att göra åt.

Samtidigt gillar jag att man bantar truppen och förhoppningsvis satsar på kvalité före kvantitet med talanger som nosar på A-laget underifrån. Det som är positivt med detta, även om jag till viss del kommer att sakna Godsway är också att man visar att talangerna från de egna leden går före utländska talanger (om de inte är överbra vill säga, läs: Amartey) och medelålders breddspelare. Talang och spelare med stor utvecklingspotential finns det ändå gott om i dagens trupp - Amartey, Tibbling, Bergström, Söderström, Sparrdal och nu också nyss uppflyttade till U21 - Frej Ersa Engberg, Jakob Glasberg och Christian Rubio Sivodedov (den yngste spelaren någosin i DIF som kliver in i A-lagsträning).

Det som fattas i truppen är kvalitetsspelare med rutin, till stor del i och med tappet av Nymann. Jag skulle gärna se en sådan spelare i backlinjen där genomsnittsåldern i nuläget måste ligga på runt 20 år. Det pratas om Stefan Karlsson vilket säkert är en bra spelare men som kommer få svårt att fylla tomrummet från de som lämnat. Den enda rutinerade räven där bak är Östberg men hans status känns högst oklar och det vore inte helt otroligt om han slutade till sommaren. Visserligen går det att avvakta till sommaren och se hur läget blir men man vill ju ändå ha så stark trupp som möjligt när serien startar så att man kan vara med på allvar redan från dag 1 - något som vi varit dåliga på de senaste åren.

Hur truppen än ser ut och formas inför säsongen 2014 så är det Jawo som är i allas blickfång just nu och alla djurgårdares drömvärvning. I nuläget har jag ingen aning om hur realistiskt det är att han blir kvar, tyvärr verkar risken överhängande att han inte gör det. Förhoppningsvis är PO inte bara en skicklig taktiker utan även en övertalare av rang.

Nedräkningen inför nästa säsong har startat...


1. Gå till RedBet

image - Gå till Redbet

2. Få C More Premium gratis

image - Skapa konto

3. Startadin stream

image - Starta stream

Villkor gäller