NYHETER

Inte mycket som talar för oss... därför vinner vi?


Det är inte många matcher som vi pappret ska vinna (t ex BP och Syrianska) som vi faktiskt vinner. Däremot när man har noll känsla för en vinst så kommer de titt som tätt - Malmö i våras och nu Helsingborg nyligen. Vi var även en hårsmån från att slå Göteborg två gånger men deras Stahre aka Gnaget- bunkerförsvar höll tätt i två matcher. I sådana matcher verkar det inte spela någon roll var vi ligger i tabellen, vi har ändå en stor chans att vinna och spelar ofta bättre än motståndaren. 

Däremot när vi har klart favoritskap så går det åt andra hållet. De enda förklaringarna jag kan komma på är att våra spelare dels har svårt att hantera press, samt att vi har svårt att föra matcher mot försvarande lag. Inför matchen på torsdag har jag verkligen ingen känsla som talar för att vi kammar hem tre poäng - vårt bortafacit är fullständigt bedrövligt. Kanske är det just därför vi vinner på torsdag, för att det vore så oväntat. 

I vissa lägen i matcherna när vi fyller på med folk och vågar spela ut i anfallsspelet ser vi ut som ett topplag. Problemet är att spelarna oftast behöver 20 chanser för att göra 1 mål och då vinner man inte många matcher om man inte har ett toppklass- försvar, vilket vi inte har i nuläget - vårt försvar har dock gått från att vara uselt i början av säsongen till helt okej vilket ändå får ses som mycket positivt. 

Ska vi undvika bottenstrid och en nervig avslutning på Allsvenskan så är nyckeln att målskyttarna kliver fram - Prijovic, Radetinac, Erton, Jawo eller varför inte Godsway?  


1. Gå till RedBet

image - Gå till Redbet

2. Få C More Premium gratis

image - Skapa konto

3. Startadin stream

image - Starta stream

Villkor gäller