NYHETER

En arena för stora och inte fullt så stora matcher


I premiären mot Peking på Stockholmsarenan var det över 27,000 och ett riktigt bra tryck. En del menade på att det kanske skulle bli sämre med inte fullt så mycket folk på plats. Mot Helsingborg var det drygt 13,000 och enligt mig minst lika bra tryck. Varför? Jo, det är naturligtvis så att det är kärnpubliken som skapar den större delen av trycket på arenan och är det en stormatch med mer folk så kan dessa dras med men skillnaden det gör är inte markant - jag tror till och med att det kan jämna ut sig om man till exempel ser på matchen mot Norrköping där en del gick med vänner och familj som i vanliga fall inte går på matcher - då kanske man själv inte låter fullt lika mycket. 

Det viktigaste för att få ett ännu bättre tryck på arenan är med andra ord att utvidga kärnan, inte minst säsongskortsinnehavare. Vi har många gånger skapat ett fantastiskt tryck på ett halvfullt Stadion (t ex ÖIS 2009) så vad säger då att vi inte skulle kunna skapa ett fantastiskt tryck på en halvfull Stockholmsarena? Stämningen mot Helsingborg var mycket bra men jag är rätt övertygad om att vi kan ännu bättre, detta är bara en försmak av vad som komma skall. När läktarna blir mer synkade och vi lär oss mer om hur ljudet studsar i arenan kommer vi kunna planera sången bättre och helt enkelt få det att låta ännu bättre. 

Stadion är en fantastisk arena på många sätt och det som är riktigt häftigt är att vi nu tar med oss traditionen att sjunga högt därifrån (något vi ju var tvungna till i och med att det var svårare att låta högt där) nu gynnar oss något oerhört när vi får så mycket gratis jämfört med tidigare om man ser till ljudnivån. Till skillnad mot Bajen t ex som minst sagt varit dopade tidigare jämfört med oss i det avseendet. Nu när det är lika villkor blir skillnaden rätt tydlig. Viktigt dock att vi inte lutar oss tillbaka på arenan och tänker "fan vad bra det låter" och blir bekväma (tänker framförallt på yngre kommande besökande som inte sjungit på Stadion), det gäller att hela tiden försöka bli ännu bättre. 

27,000 mot Peking: Bra tryck och fantastisk stämning 

13,000 mot Helsingborg: Bra tryck och fantastisk stämning 

7,500(?) mot BP ("borta") på lördag. Bra tryck och fantastisk stämning även då? 


1. Gå till RedBet

image - Gå till Redbet

2. Få C More Premium gratis

image - Skapa konto

3. Startadin stream

image - Starta stream

Villkor gäller