PG - en äkta järnkamin!

Petter Gustafssons tid som spelare i DIF är över. Sedan hans första säsong i djurgårdströjan 2009 har han varit en av mina favoritspelare. Inte för att han utmärker sig särskilt mycket på fotbollsplanen utan för att hans sätt att vara.

Så tippade jag tabellen inför säsongen

Inför säsongen så tippade jag Allsvenskan enligt följande: 1. Göteborg2. Malmö  3. Elfsborg  4. Helsingborg  5. Norrköping  6. Djurgården  7. Häcken  8. AIK  9. Åtvidaberg

Nedräkningen har startat

Den 6 januari är spelarna åter i träning och om knappt en månad, den 25 januari är det äntligen dags för match igen och denna gång mot tyskt motstånd i form av Union Berlin. Trots att flera av spelarna fortfarande är på semester så har

Säsongens bästa matcher - topp 5

Otroligt svårt att välja fem matcher bland alla de fantastiska som varit under detta känslomässiga berg-och-dal-bane-år. Men här är då slutligen min lista.

Åh, ett sådant härligt lag

Djurgården tog sin femte raka bortaseger ikväll borta mot Kalmar och känslan är att åren av kräftgång och besvikelser är på väg att betalas tillbaka ordentligt.

Dagens ord: Kontinuitet

Säsongen 2013 är en av de galnaste säsongerna jag varit om. Från att ha varit urusla och sett ut som ett lag för nedflyttning i våras har vi rest oss något oerhört och känns åtminstone som topp 3 i Allsvenskan för närvarande - kvalitétsmässigt. 

Tack Högmo!

För första gången i mitt liv har jag fått en anledning att heja på Norge i fotboll efter att Per-Mathias Högmo fått jobbet som förbundskapten.

Dåligt, SVT

2-0 mot Eskilsminne satt långt inne och visst blev man lite orolig när bollarna aldrig verkade trilla in. Men strax efter att Eskil fått till sin första farliga målchans en bit in i andra halvlek tryckte Jawo in Djurgårdens ledningsmål.

Inte mycket som talar för oss... därför vinner vi?

Det är inte många matcher som vi pappret ska vinna (t ex BP och Syrianska) som vi faktiskt vinner. Däremot när man har noll känsla för en vinst så kommer de titt som tätt - Malmö i våras och nu Helsingborg nyligen.

Dags för revansch på söndag

0-3- förlusten mot BP är bland det sämsta jag sett. Det påminde en hel del om spelet i våras då vi hela tiden pressade motståndarna utan resultat och de fick spela runt oss - och mot ett lag som BP dessutom - pinsamt är bara förnamnet...

Min syn på de utgående kontrakten

Vi har i nuläget en tränare och en sportchef som vi inte vet om de kommer stanna efter säsongen, samt inte mindre än 9 spelare med utgående kontrakt. Den kommande tiden, inte minst efter säsongen kommer bli väldigt viktig när det gäller att sätta organisationen och truppen.

Reflektioner kring Stockholmsarenan

Nu har det gått några dagar sedan vår bejublade premiär (trots torsken) och med lite perspektiv på det hela kan jag konstatera följande fördelar och nackdelar (så långt) med vårt nya hem. 

1. Gå till RedBet

image - Gå till Redbet

2. Få C More Premium gratis

image - Skapa konto

3. Startadin stream

image - Starta stream

Villkor gäller