Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 2 apr, 2014

Real Madrid siktar mot semifinal

I förra årets Champions League-semifinal lyckades tyskarna med bragden att slå ut hårdsatsande Real Madrid i semifinalen med sammanlagt 4-3. Det var ett hårt slag för den spanska storklubben, men den här säsongen siktar de på revansch.

Real Madrid har imponerat i både ligan och Champions League, och Cristiano Ronaldo är världens bästa fotbollsspelare. Inför kvällens match saknar Madrid-laget Marcelo, Sami Khedira, Alvaro Arbeloa och Jesé Rodriguez.

Borussia Dortmund har däremot inte imponerat lika mycket som förra säsongen, då man alltså tog sig ända till final i Champions League. Laget har varit hårt skadedrabbat och är det även inför det här dubbelmötet med spanjorerna. Robert Lewandowski är avstängd i kvällens match på Santiago Bernabeu, medan Neven Subotic, Sven Bender, Ilkay Gündogan, Marcel Schmelzer och Jakub Blaszczykowski alla är skadade.

Real Madrid räknas som stora favoriter. Med start 20.45 i kväll får vi se om Borussia Dortmund återigen lyckas skaka den spanska jätten.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar