Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Mourinho stormade ut från presskonferens

Inför Chelseas Champions League-match mot Steaua Bukarest i den rumänska huvudstaden ikväll stormade José Mourinho ut ifrån presskonferensen efter en fråga som irriterade honom ordentligt.

Efter att den brittiska tabloidpressen i snart en månad frågat om Juan Mata och spanjorens sporadiska speltid så var det igår en liknande fråga om Kevin De Bruyne som fick Mourinho att tappa fotfästet en aning.

– Det är helt fantastiskt hur ingen frågar om Juan Mata. Ni har pratat om Mata i tre veckor nu och så frågar ni om Kevin, dundrade Mourinho enligtThe Daily Telegraph.

– Ni fokuserar för mycket på spelarna som inte blir uttagna. Han blev inte uttagen och det var mitt beslut. Bara elva spelare kan starta och jag försöker att ta beslutet utifrån vad de presterar på match och på träning.

– Lampard (som satt bredvid) har känt mig i nio år och han vet att jag gör misstag men att jag alltid försöker att vara ärlig. Jag var ärlig mot Juan utifrån vad han presterat på match och träning och det var därför han spelade mot Tottenham.

Mourinho petade De Bruyne på grund av belgarens insats mot Swindon i Ligacupen.

– Jag tyckte inte om hans insats mot Swindon och på träningarna. Men ni envisas med att fråga om spelarna som inte spelar. Tack, sa Mourinho och lämnade rummet.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar