Fotboll och pengar

Se vilka fotbollsspelare i världen som har de allra bästa årslönerna och vilka som tjänar mest pengar på att sparka på en boll!

Många i Sverige är intresserade av vilken fotbollsspelare som tjänar bäst pengar, och där med har bäst lön. Många känner till att fotboll handlar om väldigt mycket pengar. Därför har det nu blivit allt mer lyxigt att vara ett fotbollsproffs än vad det var för 10 år sedan.

I vår topplista över de spelare som är bäst betalda i världen så hittar vi en svensk. Det kommer kanske inte som en chock att det är Zlatan Ibrahimovic som är en av världens mest betalda spelare.

Vill du se vilka andra fotbollsspelare som toppar vår topplista med världens rikaste inom fotboll, eller vem som tjänar mest pengar så har vi gjort en lista nedanför.

Topplista – Bäst betalda spelare

Det är ingen slump att vi kommer att ha med många kända namn på listan över världens bäst betalda spelare och deras löner. Vi har tidigare avslöjat att en av dessa spelare är Zlatan Ibrahimovic. Du som är intresserad av fotboll kan säkert lista ut fler namn som dyker upp i vår ranking över fotbollsspelare med bäst löner.

Att man som proffsspelare kan tjäna väldigt mycket pengar är väldigt känt, och många i Sverige och runt om i världen kan ha åsikter om det. Dock ska man alltid ha i åtanke att fotboll är världens största sport, och fotbollsspelare kan ibland liknas med gudar.

Dessutom lyckas de allra mest betalda fotbollspelarna att fylla arena efter arena när de spelar sina matcher. Vilket innebär att de drar in mycket pengar som biljettintäkter för klubbarna. Utöver biljettintäkter så drar världens rikaste fotbollsspelare även till sig dyrare tv-avtal m.m. Ännu detta är något som klubbarna gynnas av.

Det är knappast ovanligt att världens rikaste fotbollslag & ägare även ger sina spelare de allra högsta lönerna.  

Den lista som vi utgår från är från France Football som tidigare har toppat de fotbollsspelare med bäst spelarlöner. I spelarlönen så har de även räknat med ungefärliga inkomster i form av sponsring m.m.

De spelarlöner som vi prensernterar är ungefärliga årslöner. Vilket innebär att det är den summa som varje fotbollspelare tjänar på ett år.

Zlatan högt upp

Zlatan Ibrahimovic hade en trist sista säsong i Manchester United, där han spenderade den mesta tiden på att rehabilitera sig från sin korsbandsskada. I mars lämnade han klubben för LA Galaxy i MLS, men svensken är fortfarande en av världens bäst betalda fotbollsspelare.

När France Football idag publicerar listan över de spelare som dragit in mest pengar det senaste året – lön, bonusar och sponsor/reklamintäkter inberäknade – hamnar svensken före spelare som Paul Pogba och Luis Suarez.

Zlatan har tjänat 278 miljoner kronor det senaste året, vilket tar honom till en hög placering på listan.

1. Lionel Messi

 • Spelarlön: 1,38 miljarder kronor om året
 • Klubb: FC Barcelona
 • Nationalitet: Argentina

Etta på listan över fotbollsspelare som tjänar mest pengar i världen hittar vi Lionel Messi. Denna argentinare tjänar otroliga summor på att spela fotboll. Dessutom finns det mer pengar för dessa spelare att tjäna. Är man världens bästa fotbollsspelare så finns det många kanaler att få pengar ifrån.

Utöver spelarlöner så kommer mer pengar i form av reklam, egna projekt, eller sponsringar. Som världens bäst betalda spelare är inte livet svårt. 

2. Cristiano Ronaldo

 • Spelarlön: 976 miljoner kr
 • Klubb: Real Madrid
 • Nationalitet: Portugal

Tvåa på listan hittar vi Cristiano Ronaldo som är en ständig konkurrent till Lionel Messi, som just nu är den fotbollsspelare som tjänar mest pengar i världen. Cristiano Ronaldo var den spelare som senast utsågs till världens bäste spelare, men Messi tjänar fortfarnde mer pengar.

Just nu är den ungefärliga årslönen för Cristiano Ronaldo 976 miljoner kronor. Vilket är en mycket hög årslön, och han är nästan den enda spelaren som kan konkurrenra med Lionel Messi. Men vi har ju även 3:an på listan...

3. Neymar

 • Spelarlön: 846 miljoner kr
 • Klubb: PSG
 • Nationalitet: Brasilien

Utöver Neymars spelarlön i Paris Saint-Germain tjänar han massor av pengar på reklam och sponsring. Han är just nu både den mest kända och den bästa spelaren från det fotbollstokiga Brasilien.

Neymar är även en av de yngsta spelarna på denna lista. Han har med andra ord en väldigt ljus framtid när det kommer till hans privata ekonomi.

4. Gareth Bale

 • Spelarlön: 457 miljoner kr
 • Klubb: Real Madrid
 • Nationalitet: Wales

Nummer fyra på listan över världens mest välbetalda spelare så finner vi ingen mindre är Gareth Bale. Han har med sin offensiv visat sig vara mycket värdefull för Real Madrid, när han inte är skadad. Han var redan värdefull när han spelade i Tottenham och Premier League.

Däremot är det ingen som kan säga emot att flytten till Real Madrid var betydelsefull för hans nya spelarlön. Utan tvekan så blev Gareth Bale rikare av att byta klubb och land.

5. Gerard Piqué

 • Spelarlön: 302 miljoner kr
 • Klubb: FC Barcelona
 • Nationalitet: Spanien

Gerard Piqué är en av två försvarare på denna lista. Piqué har en mycket hög lön i FC Barcelona, och hans kändisskap har ökat ännu mer sedan han blev tillsammans med popstjärnan Shakira. Med hjälp av det ökade kändisskapet har hans marknadsvärde när det kommer till reklam och sponsring ökat.

Piqué ligger alltså på femte plats på vår lista med de fotbollsspelare som har högst spelarlön i världen. En plats som Piqué med all säkerhet är nöjd med.

6. Toni Kroos

 • Spelarlön: 293 miljoner kr
 • Klubb: Real Madrid
 • Nationalitet: Tyskland

Ännu en spelare på vår lista från Real Madrid. Toni Kroos lämnade Bayern München för Real Madrid för några år sedan, ett val som visat sig vara mycket lyckosamt både sportsligt och ekonomiskt.

Toni Kroos är fortfarande förhållandevis ung, 28 år, och kommer ha tid på sig att klättra ännu högre upp på denna lista.

7. Sergio Ramos

 • Spelarlön: 286 miljoner kr
 • Klubb: Real Madrid
 • Nationalitet: Spanien

I Spanien, och i den spanska La Liga hittar vi vår nästa spelare som finns på vår topplista. Det är Sergio Ramos. Något som vi inte är speciellt förvånade över. Han är en mittbak som ständigt visar sig vara värdefull för sitt klubblag och landslag.

Att behålla denna spelare i klubben innebär att man behöver öppna plånboken, vilket Real Madrid uppenbarligen har gjort. Just nu är Sergio Ramos den försvarare som tjänar näst bäst i hela världen.

8. Zlatan Ibrahimovic

 • Spelarlön: 278 miljoner kr
 • Klubb: Los Angeles Galaxy
 • Nationalitet: Sverige

Äntligen hittar vi vår svensk på listan. Zlatan Ibrahimovic är utan tvekan den svensk som under sin livstid tjänat mest pengar på att spela fotboll. Han har vandrat runt i många olika klubbar runt om i Europa. Det har lett till Zlatan Ibrahimovic har haft varierande löner under åren.

Just nu är han inte bara den svensk som tjänar mest pengar på fotboll, han var även den spelare i Premier League som hade högst årslön innan han lämnade Manchester United i mars. Något som han säkert inte skäms över.

9. Antoine Griezmann (Atlético Madrid): 270 miljoner kronor om året

10. Luis Suárez (Barcelona): 270 miljoner kr

11. Andres Iniesta (Barcelona): 265 miljoner kr

12. Ezequiel Lavezzi (Hebei China Fortune): 262 miljoner kr

13. Alexis Sánchez (Manchester United): 245 miljoner kr

14. Karim Benzema (Real Madrid): 245 miljoner kr 

15. Thomas Müller (Bayern München): 239 miljoner kr

16. Edinson Cavani (PSG): 234 miljoner kr 

17. Oscar (Shanghai SIPG): 230 miljoner kr 

18. Robert Lewandowski (Bayern München): 230 miljoner kr

19. Paul Pogba (Manchester United): 228 miljoner kr

20. Manuel Neuer (Bayern München): 216 miljoner kr

 

Mer topplistor

Vi på Sportal har flera topplistor som du kan hämta information från. Vi kommer att fortsätta med att publicera listor i framtiden, och märker att det finns ett intresse bland oss svenskar att hålla sig uppdaterade. Nedan så finner du fler listor som vi valt att ta fram åt dig.

*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.