rikaste fotbollsspelare mest pengar lön

Se vilka fotbollsspelare i världen som har de allra bästa årslönerna och vilka som tjänar mest pengar på att sparka på en boll!

Många i Sverige är intresserade av vilken fotbollsspelare som tjänar bäst pengar, och där med har bäst lön. Många känner till att fotboll handlar om väldigt mycket pengar. Därför har det nu blivit allt mer lyxigt att vara ett fotbollsproffs än vad det var för 10 år sedan.

I vår topplista över de spelare som är bäst betalda i världen så hittar vi en svensk. Det kommer kanske inte som en chock att det är Zlatan Ibrahimovic som är en av världens mest betalda spelare.

Vill du se vilka andra fotbollsspelare som toppar vår topplista med världens rikaste inom fotboll, eller vem som tjänar mest pengar så har vi gjort en lista nedanför.

Topplista – Bäst betalda spelare

Det är ingen slump att vi kommer att ha med många kända namn på listan över världens bäst betalda spelare och deras löner. Vi har tidigare avslöjat att en av dessa spelare är Zlatan Ibrahimovic. Du som är intresserad av fotboll kan säkert lista ut fler namn som dyker upp i vår ranking över fotbollsspelare med bäst löner.

Att man som proffsspelare kan tjäna väldigt mycket pengar är väldigt känt, och många i Sverige och runt om i världen kan ha åsikter om det. Dock ska man alltid ha i åtanke att fotboll är världens största sport, och fotbollsspelare kan ibland liknas med gudar.

Dessutom lyckas de allra mest betalda fotbollspelarna att fylla arena efter arena när de spelar sina matcher. Vilket innebär att de drar in mycket pengar som biljettintäkter för klubbarna. Utöver biljettintäkter så drar världens rikaste fotbollsspelare även till sig dyrare tv-avtal m.m. Ännu detta är något som klubbarna gynnas av.

Det är knappast ovanligt att världens rikaste fotbollslag & ägare även ger sina spelare de allra högsta lönerna.  

Den lista som vi utgår från är från France Football som tidigare har toppat de fotbollsspelare med bäst spelarlöner. I spelarlönen så har de även räknat med ungefärliga inkomster i form av sponsring m.m.

De spelarlöner som vi prensernterar är ungefärliga årslöner. Vilket innebär att det är den summa som varje fotbollspelare tjänar på ett år.

1. Cristiano Ronaldo

 • Spelarlön: 87,5 m euro
 • Klubb: Real Madrid
 • Nationalitet: Portugal

Etta på listan över fotbollsspelare som tjänar mest pengar i världen hittar vi Cristiano Ronaldo. Denna portugis tjänar otroliga summor på att spela fotboll. Dessutom så finns det mer pengar för dessa spelare att tjäna. Är man världens bästa fotbollsspelare så finns det många kanaler att få pengar ifrån.

Utöver spelarlöner så kommer mer pengar i form av reklam, egna projekt, eller sponsringar. Som världens bäst betalda spelare är inte livet svårt. Vilket Cristino Ronaldo ibland kan skryta lite väl mycket om i jante-lagens Sverige.

2. Lionel Messi

 • Spelarlön: 76,5 m euro
 • Klubb: FC Barcelona
 • Nationalitet: Argentina

Tvåa på listan så hittar vi Lionel Messi som är en ständig konkurrent till Cristiano Ronaldo som just nu är den fotbollsspelare som tjänar mest pengar i världen. Trots att vi hitta Lionel Messi på andra platsen så är det knappast någon fattig spelare. Även Lionel Messi tjänar en hel del pengar.

Just nu är den ungefärliga årslönen för Lionel Messi 76,5 m euro. Vilket är en mycket hög årslön, och är egentligen den enda spelaren som kan konkurrenra med Cristiano Ronaldo.

3. Neymar

 • Spelarlön: 55.5 m euro
 • Klubb: FC Barcelona
 • Nationalitet: Brasilien

Ännu en Barcelona-spelare har slått sig in på listan över de spelare som tjänar mest pengar. Det är Neymar som utöver sin spelarlön i FC Barcelona tjänar massor av pengar på reklam och sponsring. Han anses just nu vara den mest kända, och bästa spelare som finns i det fotbollstokiga Brasilien.

Neymar är även en av de yngsta spelarna i världen som tjänar mest på att spela fotboll. Han har med andra ord en väldigt ljus framtid när det kommer till hans privata ekonomi.

4. Gareth Bale

 • Spelarlön: 41 m euro
 • Klubb: Real Madrid
 • Nationalitet: Wales

Nummer fyra på listan över världens mest välbetalda spelare så finner vi ingen mindre är Gareth Bale. Han har med sin offensiv visat sig vara mycket värdefull för Real Madrid. Han var redan värdefull när han spelade i Tottenham och Premier League.

Däremot är det ingen som kan säga emot att flytten till Real Madrid var betydelsefull för hans nya spelarlön. Utan tvekan så blev Gareth Bale rikare av att byta klubb och land.

5. Ezequeil Lavazzi

 • Spelarlön: 28,5 m euro
 • Klubb: Hebei China Fortune FC
 • Nationalitet: Argetina

Lavezzi är en av de spelare som hoppade av toppfotbollen i Europa för att tjäna mycket pengar. Han valde för ett tag sedan att packa sina väskor och dra till Kina. Det var med största sannolikhet inte den kineisika fotbollen som lockade honom, utan istället ett oerhört värdefullt kontrakt.

Kontraktet tog honom upp till vår lista med de fotbollsspelare som har högst spelarlön i världen. En plats som Lavezzi med all säkerhet är nöjd med.

6. Oscar

 • Spelarlön: 25,5 m euro
 • Klubb: Shanghai SIPG
 • Nationalitet: Brasilien

Ännu en spelare på vår lista som lämnade den glamourlösa fotbollen i Europa för att dryga ut pensionen i Kina. Oscar är en spelare som trots sin ålder redan har varit i Chelseas A-trupp. Där gjorde han en mycket bra insats där han var ett av Chelseas mest farliga vapen ett bra tag.

Att dra iväg till Kina är inget som kommer att göra Oscars varumärke mer känt, men som sagt.. I Kina finns det pengar även om ligan inte riktigt kommer upp i samma nivå som vi har i Europa.

7. Zlatan Ibrahimovic

 • Spelarlön: 25,1 m euro
 • Klubb: Manchester United
 • Nationalitet: Sverige

Äntligen så hittar vi vår svensk på listan. Han är utan tvekan den svensk som under sin livstid tjänat mest pengar på att spela fotboll. Han har utöver Manchester United spelat i flera olika klubbar runt om i Europa. Det har lett till Zlatan Ibrahimovic har haft varierande löner under åren.

Just nu är han inte den svensk som tjänar mest pengar på fotboll, utan även den spelare i Premier League som har högst årslön. Något som han säkert inte skäms över.

8. Thomas Müller

 • Spelarlön: 23,5 m euro
 • Klubb: Bayern München
 • Nationalitet: Tyskland

I Tyskland, och i den tyska Bundesligan så hittar vi vår nästa spelare som finns i vår topplista. Det är Thomas Müller som finns med i vår lista. Något som vi inte är speciellt förvånade över. Han är en offensiv spelare som ständigt visar sig vara värdefull för sitt klubblag och landslag.

Att behålla denna supertalang i Bundesliga innebär att man behöver öppna plånboken. Just nu är Thomas Müller den spelare som tjännar bäst i hela Tyskland. Kanske skulle han finnas högre upp på vår lista om han valde att byta liga och lag.

Mer topplistor

Vi på Sportal har flera topplistor som du kan hämta information från. Vi kommer att fortsätta med att publicera listor i framtiden, och märker att det finns ett intresse bland oss svenskar att hålla sig uppdaterade. Nedan så finner du fler listor som vi valt att ta fram åt dig.

*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss. | Villkor gäller

bet365 Bet365 Live Odds
1. Gå till bet365
2. Hitta matchen
3. Satsa live
GÅ TILL BET365
bild 1 bild 2