Supertalangen förlänger med klubben

 

Nederländaren stannar i den engelska klubben han kom till sommaren 2016.

 

En spelare som det har florerat trovärdiga transferrykten kring är Tahith Chong, en mittfältstalang som har en ljus framtid framför sig. Det har varit mycket prat runt den nederländske supertalangen, men nu står det klart att han stannar i England i åtminstone tre år framöver.

Den offensiva mittfältaren har ryktats vara väldigt nära både Juventus och Inter under en längre tid, spekulationer som 20-åringens agent Erkan Alkan nu delvis bekräftar.

”Pratat med stora klubbar”

– Det har varit mycket intresse och vi har pratat med stora klubbar, men Manchester United kom med en bra plan för Tahith, säger Alkan till nederländska tidningen AD och fortsätter med ett definitivt statement:

– Han vill stanna i klubben som tog honom från Nederländerna.

Och så blev det. Chong skrev under tisdagen på ett nytt 3-årskontrakt med Manchester United, med option på ytterligare ett år. Detta innebär att supertalangen stannar i Manchester United framöver, en klubb han har tillhört sedan sommaren 2016 dit han kom från Feyenoord. Den engelska storklubben får nu en anledning att satsa på den lovande mittfältsspelaren.

Chong anses vara en av de unga spelarna i a-lagstruppen som är tillräckligt bra och har en stor potential, en potential som engelska Premier League förmodligen kommer få ta del av inom en snar framtid.