Våld i Premier League.

Massor av statistik och fakta kring fotbollsrelaterade arresteringar i Premier League och i de lägre ligorna inom engelsk fotboll.

Länge har engelsk fotboll varit kända för sina ”hooligan firms”, våldsamma fotbollssupportrar som kanske är mer intresserade av att slåss än av att följa sina klubbar.

Arbetet med att motverka detta fotbollsvåld har gått framåt under de senaste årtiondena, men fortfarande finns problem kvar. Se vår infografik över de klubbar i Premier League som har mest våldsamma och stökiga fans!

Statistiken baserar sig på säsongen 2017-18.

fotbollsvåld pl

Vill du använda denna infografik på din hemsida?

Kopiera HTML-koden nedan och sätt in på din sida.

Vi publicerade en infografik över de mest våldsamma supportrarna i Premier League höstsäsongen 2017-18, och då precis som nu toppade West Ham rankingen över fotbollsrelaterade arresteringar. Sett över hela säsongen 2017-18 hade West Ham 45 arresteringar av supportrar i samband med matcher, alltså mer än 1 arrestering i snitt per match.

Tvåa på den mindre smickrande listan är Manchester United, som fick 40 arresteringar under föregående säsong.

När det kommer till alkoholrelaterade arresteringar är det istället Sunderland som toppar listan, på 10 stycken. Återigen ligger Manchester United tvåa på listan, om än delad sådan.

Vi ser även att arresteringar per åskådare är vanligare desto längre ned i seriesystemen vi kommer. League Two har mer än fyra gånger så många arresteringar per deltagare än Premier League. Då ska vi dock komma ihåg att publiksiffrorna är betydligt högre i Premier League, så totalt sker det fler arresteringar i PL än i League One och League Two.

Historia och utveckling

Vi kan se att antalet människor som portas från Premier League minskar betydligt för varje år. År 2011/12 portades nästan 1 000 personer, medan motsvarande siffra säsongen 2017/18 låg på 492 personer. De värsta busarna är väl redan portade, och de unga grabbarna som växer upp till fotbollsfans idag är ofta inte lika våldsamma som den tidigare generationen. Dagens ungdomar är mer av en datorgeneration. Dessutom är det så att för varje år som går tar utbildning, samhället och dess normer mer tydlig ställning emot våld.

Arbetet med att skapa en mer hälsosam tillvaro på läktarna i England fortsätter, och allt tyder på att resultaten kommer att fortsätta att komma även de.

Vi kan dock konstatera att vi alltid lär se firmor inom fotbollen. Människor som känner ett stort behov av att slåss och vill få ut det kommer förmodligen alltid att finnas, och allt vi kan göra är att arbeta emot detta och minska problemen kraftigt.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 100 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se