Att spela fotboll på vintern är inte enkelt, speciellt inte i Sverige. Detta leder till att många väljer att spela futsal (inomhusfotboll). Detta har växt väldigt stort de senaste åren. 

Första gången någonsin som det spelades Futsal VM var 1989. Sedan dess har sporten vuxit mycket, speciellt i Europa, USA och Sydamerika. Vilket märks på nätet. Allt fler människor vill se futsal live streams från VM eller andra mästerskap

Futsal är en typ av fotboll som spelas inomhus. Detta innebär att planen är betydligt mindre, och lagen består av färre spelare. Varje lag har endast 5 spelare på planen samtidigt.

I Sverige har svenska landslaget startat på allvar, och sedan 2012 har laget spelat flera matcher i futsal. Däremot har Sverige aldrig spelat i VM eller EM.

Mer om:

Streama futsal live

Sedan första gången VM i Futsal anordnades har publiken bara ökat. Både ute bland alla inomhushallar, och ute på nätet. Vi har på senaste tiden märkt att allt fler börjar leta efter Futsal live streams.

Vi kan därför med glädje meddela att Bet365 har ett gott utbud av matcher i mästerskap som t.ex. VM i futsal. Därför kan du streama flera matcher och öka ditt eget intresse i sporten.

Vi på Sportal tycker att det är hur kul som helst att streama futsal online. Det är som en mindre version av fotboll, utan glidtacklingar, och där det händer saker precis hela tiden.

Vi tycker inte att intresset att streama inomhusfotboll är konstigt alls. Det skulle heller inte förvåna oss om sporten skulle växa ytterligare, och att Sverige kanske ställer upp med ett landslag i futsal.

VM i futsal – World Cup

Det allra första VM i futsal spelades år 1989. Platsen för det första världsmästerskapet var Nederländerna. Där lyckades värdlandet ta sig till final, men förlorade med 2-1 mot Brasilien.

Det är verkligen Brasilien som förstått grejen med futsal. I VM har de lyckats ta 5 av 7 möjliga World Cup guld, och har varit i final 6 av 7 gånger.

Trots att Brasilen är ett land som inte kanske främst förknippas med sporter inomhus, så visar deras unga spelare upp talang. Receptet har varit en unik snabbhet, teknik, och förmågan att göra mycket på en liten yta.

Likt fotboll så anordnas World Cup i Futsal var fjärde år. Nu för tiden så har det blivit allt fler mästerskap för de som inte kan vänta på VM. Nu finns t.ex. EM i Futsal, Copa America och Afrikanska mästerskapen.

pokal-vm-futsal

Svenska landslaget i futsal

Det finns givetvis ett svenskt landslag i futsal. De har däremot aldrig ställt upp i något mästerskap som t.ex. VM eller EM.

Den första officiella matchen som svenska landslaget spelade var mot Frankrike, så sent som under år 2012. Det var en träningsmatch som spelades i Göteborg, närmare bestämt i Lisebergshallen. En match de förlorade med 3-2.

Svenska herrlandslaget i futsal är under svenska fotbollsförbundet ledning.

Regler i futsal

Futsal spelas med 5 spelare på planen samtidigt. en målvakt, och fyra utespelare. Speltiden i en vanlig match är 20x2 minuter.

Måtten på planen kan variera ganska mycket mellan olika idrottshallar i Sverige och internationellt. Minimum kan man ha måtten 18x38, och som störst 25x42. Underlaget får vara av plast eller trä.

Sporten påminner mycket om fotboll. Det gäller att göra flest mål, under den speltid som finns. Det är även förbjudet att använda händer, och armar i spelet. Nedan har vi radat upp likheter, eller olikheter bland regler i futsal.

  • En match startar med en avspark. Vilket lag som får börja med avspark/välj planhalva avgörs av slantsingling.
  • Det är tillåtet att tacklas axel-mot-axel. Däremot är det inte tillåtet att glidtackla eller använda armbågar.
  • Istället för ett inkast, så används en inspark. Bollen ska ligga still där bollen passerade sidlinjen, och får spelas i valfri riktning
  • Istället för en inspark av målvakten, så kan målvakten kasta ut bollen. Han får kasta bollen över hela planen, men inte i motståndarnas mål.
  • En boll i futsal är annorlunda mot en vanlig fotboll. Den är något mindre, och är av ett material som dämpar studsar, och gör bollen lite tyngre

regler

Fakta

Futsal har sitt ursprung från Sydamerika. Närmare bestämt i Uraguay där Juan Carlos Ceriani säger sig uppfunnit sporten. Ordet futsal kommer faktiskt från spanskan och är en förkortning av Fútbol de Salón (inomhusfotboll).

Det har alltid varit populärt att spela inomhusfotboll, men aldrig har de slagit igenom som en sport. De som försökt att göra futsal större i världen har alltid jobbat i skuggan av fotboll, som de måste konkurrera eller samarbeta med.

Det sker ett stort samarbete mellan de organisationer som finns för futsal och större fotbollsorganisationer som FIFA.

1989 var ett stort år för futsal. Världens första VM i futsal spelades, och folk började se inomhusfotboll som en sport.

Det tog däremot ett ganska bra tag innan futsal nådde Sverige. Det var länge många som visade ett intresse för att skapa ett landslag i futsal. Detta ledde till att Sverige har nu ett landslag.

Även många klubbar som endast spelar futsal finns nu både i Sverige och internationellt.

Vi tror och hoppas att sporten kommer att växa mycket under de närmsta åren, och bli till en sport många människor vill ta del av, och streama på nätet.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 100 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

-

Ingen välkomstbonus

5. Rizk

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se