Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 3 apr, 2019

Allt du behöver veta inför stormötet mellan Bayern München och Dortmund!

Bayern München tar emot Dortmund på hemmaplan! Nu avgörs det vem som kommer att ta hem årets ligatitel!

Streama

Missa inte stormötet mellan Bayern München och Dortmund! Se matchen på Viaplay.

Har du en aktiv prenumeration på Viaplay har du den exklusiva tillgången till de flesta matcherna som spelas i Bundesliga. Hur bra är inte det? Skaffa Viaplay redan idag om du inte har det!

  • Match: Bayern München – Dortmund, Bundesliga
  • Datum & tid: 6/3-2019, kl.18:30
  • Arena: Allianz Stadium
  • Stream: ViaPlay

Trolig laguppställning, Bayern München

Neuer

Kimmich – Sule – Hummels – Alaba

Rodriguez – Martinez – Goretzka

Muller – Lewandowski – Coman

Trolig laguppställning, Dortmund

Burki

Wolf– Akanji – Zagadou – Hakimi

Witsel – Delaney

Guerreiro – Reus – Sancho

Marco Reus verkar vara tillbaka

Dortmund vann mirakulöst matchen då Alcacer lyckades näta in bollen två gånger i tilläggstid vid 90:e minuten. Det ledde till att den tyska sidan återigen hamnade på förstaplatsen.

Bayern å andra sidan spelade lika i sitt senaste möte mot Freiburg. Freiburg valde att parkera bussen, vilket gjorde det väldigt svårt för den tyska maskinen att skapa godtyckliga chanser.

Marco Reus har missat en del matcher på sistone, men har spelat lite ändå. Dock missade tysken senaste mötet mot Wolfsburg, vilket man tror kan bero på att Marco Reus valde att ta ledigt med flit för att närvara hans fru när hon födde hans dotter. Grattis till Reus som har blivit pappa! Marco Reus förväntas hursomhelst starta på lördagskvällen efter han sågs träna i veckan.

Speltips

Dortmund är skickliga på att kontra medan Bayern München är skickliga på att dominera i bollinnehav. Senaste mötet mellan de båda lagen valde Bayern München att hålla i bollen samtidigt som de pressade högt upp på plan när de tappade bollen. Dock lyckades Dortmund slita sig loss ur pressen och hämta hem vinsten.

Det båda lagen har gemensamt är att båda föredrar att hålla i bollen, och då är det självklart att påstå att båda lagen kommer pressa varandra någorlunda högt upp på plan medan de faller tillbaka.

Bayern München har dock en akilleshäl, vilket är att spela under en press som Jurgen Klopp förespråkar. Detta såg vi i Champions League mellan Liverpool och Bayern München, och som vi eventuellt kommer att se igen på lördag.

Dortmund kommer troligtvis att implementera Klopps taktiska ide för att slå den tyska maskinen på bortaplan. De kommer att göra det svårt för Bayern att passa i mittfältet. Förvänta därför er många långbollar.

Dortmund vill verkligen vinna ligan i år och sliter för att göra det. Med bara några matcher kvar kommer Dortmund ge det lilla extra, och agera som 11 soldater på plan.

Vi tror att Dortmund vinner lördagens match till oddset 5.50 på Bet365

  • Tips: Dortmund vinner
  • Odds: 5.50 på Bet365 (odds från kl. 15:04, 3/4-2019)

Ahmed Kheniab

Ahmed Kheniab började arbeta för Sportal sommaren 2018, och är vår Premier League-expert. Utöver att bevaka den engelska fotbollen tar Ahmed hand om speltips på matcher från hela Europa. Han brinner för att analysera matcher och har stora kunskaper om den taktiska delen av fotbollen.

Ahmed är dessutom en väldigt skicklig FIFA-spelare som bland annat vunnit en större FIFA-turnering i Örebro.

84 Articles