Nixon klar för Kalmar FF.
NYHETER

Kalmar värvar brasilianskt. Anfallaren Nixon ansluter från storklubben Flamengo.


Brasilianske anfallaren Nixon Darlanio Reis Cardoso, från Flamengo, är klar för ett årslångt lån med Kalmar FF. Därefter har Kalmar möjlighet att köpa loss brassen för en överenskommen summa klubbarna emellan.

Handplockad av Nanne Bergstrand

Nixon är handplockad av Kalmars tränare Nanne Bergstrand, som varit i Brasilien och sett Nixon på plats. 25-åringen är en av alla brassar Nanne hämtat in till Kalmar under sin tid i klubben, där Ari Da Silva Ferreira, César Santin och Isamel Silva Lima hör till de mest lyckade.

Kommer från brasilianska högstaligan

Nixon kommer alltså från Flamengo i den brasilianska högstaligan. För tre år sedan var Nixon ordinarie i klubben, men efter att ha fått en knäskada med komplikationer, har Nixon de senaste åren lånats ut till olika klubbar. Senast var han utlånad till ABC Natal i den brasilianska andraligan.

Hos Flamengo gjorde Nixon totalt 38 matcher och 8 mål. Ett helt okej facit i en liga som rankas betydligt högre än Allsvenskan.

Nixon berättar att han är glad över att vara i Kalmar FF.
    – Jag har fått ett väldigt bra intryck hittills av staden och föreningen. Representanter från föreningen var och mötte upp mig i Köpenhamn och alla har varit väldigt vänliga idag när jag kom till Guldfågeln Arena. Det känns väldigt bra att vara här.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
    – Jag gillar inte att prata om det. Men två av mina största styrkor är min snabbhet och att jag är en bra avslutare.

Om svensk fotboll säger Nixon följande:
    – Självklart har jag koll på Zlatan Ibrahimovic och hans framgångar. Jag har även tittat på de svenska lagen när de har spelat ute i Europa. När det gäller skillnaderna mellan Sverige och Brasilien tror jag de taktiska bitarna är det som sticker ut mest. Men jag vill lära mig och ska så klart anpassa mig till spelet här.

Ännu en brasse på väg in

Ytterligare en brasse ryktas vara på väg till Kalmar, nämligen 26-årige Hiago Ramiro de Oliveira.

Kalmar FF:s gamle spelare Daniel Sobralense, som varit lagkamrat med Hiago, säger så här om den potentiella värvningen:
    – Hiago är inte en spelare man använder centralt och är inte mittfältare som Romario som spelar i Kalmar nu. Man skulle kunna jämföra Hiago lite med Tobias Sanas spelstil, han är snabb och ska spela på en kant.

 

*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Gå till Bet365

bet365

2. Öppna konto

Opret en konto og Stream fodbold live

3. Titta på fotboll

green-icon-3

Villkor gäller - IP restruktioner anpassas - Behöver pengar på kontot - 18+