Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 26 maj, 2016

Falkenbergs FF mot Kalmar FF: Viktigt bottenmöte på Falkenbergs IP

Hur kan du se Falkenbergs FF mot Kalmar FF online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Jumbo

Inför säsongen var det nog många som tippade att Falkenbergs FF skulle vara med och slåss i tabellens bottenskikt. Förra säsongen tvingades ju hallänningarna kvala sig kvar mot Sirius.

Av säsongsinledningen att döma kommer Falkenberg att vara ett av lagen i den allsvenska bottenstriden även denna säsong. På de inledande elva omgångarna har man bara skrapat ihop fyra poäng, och man har hela nio poäng upp till säker mark.

Upp till kvalplatsen, där man slutade förra säsongen, har man sex poäng. Det är alltså viktigt att poängen snart börjar trilla in för Falkenberg, annars riskerar man att bli avsågade i den allsvenska tabellen tidigt på säsongen.

Fem raka förluster

Falkenbergs FF har inför söndagens möte med Kalmar FF med sig fem raka förluster i bagaget. Laget har inte tagit poäng sedan den 27 april, då man kryssade borta mot Jönköpings Södra.

I förra omgången gästade Falkenberg säsongens stora guldfavorit Malmö FF. Det var nog inte många som tippade att Falkenberg skulle vara nära att ta poäg mot skåningarna, och så blev inte heller fallet. Redan efter 12 spelade minuter var matchen avgjord. Då hade Rosenberg och Kjartansson gett Malmö FF ett ointagligt 2-0-övertag, som också blev matchens slutresultat.

Precis över strecket

Kalmar FF har inte heller haft någon sprudlande säsongsinledning. På de inledande 11 omgångarna har smålänningarna samlat ihop 13 poäng, och ligger precis ovanför kvalstrecket.

Kalmar har endast tre poäng ner till kvalplatsen, men väljer man att se det ur ett mer positivt perspektiv, har man bara tre poäng upp till sjundeplatsen. Resultatet i söndagens match kommer alltså förmodligen kraftigt påverka var Kalmar FF ligger i tabellen.

Uppåtgående form

Kalmar FF har på sistone visat en uppåtgående form i Allsvenskan, och smålänningarna är obesegrade i de senaste tre matcherna. I förra omgången imponerade man stort, när man besegrade Djurgården på bortaplan med hela 3-0.

För två av målen stod den glödhete Marcus Antonsson. Antonsson skulle även få jubla i förra omgången, när man tog emot BK Häcken på Guldfågeln Arena. Det jämna mötet slutade 1-1, och Kalmar FF:s mål gjordes såklart av Antonsson.

När spelas matchen mellan Falkenbergs FF och Kalmar FF?

Matchen i Allsvenskan mellan Falkenbergs FF och Kalmar FF spelas klockan 15:00 söndagen den 29 maj.

De senaste omgångarna har vittnat om att Kalmar FF är ett starkt lag, som borde kunna hålla sig borta från nedflyttningsstrecket. En seger på söndag, mot jumbon Falkenbergs FF, kommer göra att man befinner sig på mycket säkrare plats.

För Falkenbergs FF ser läget desto dystrare ut. Man har kört fast helt i spelet, och inte tagit poäng på väldigt länge. Snart måste något hända hos hallänningarna, om man inte ska få spela i Superettan nästa säsong.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar