Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 11 maj, 2016

Malmö FF mot Gefle: Kan Malmö FF resa sig efter derbyförlusten?

Hur kan du se Malmö FF mot Gefle online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Derbyföll

I den förra omgången gästade Malmö FF Olympia, för det heta Skånederbyt mot Helsingborgs IF. De flesta trodde nog att Malmö skulle visa sig vara för starka för Henke Larssons Helsingborg, men så blev inte fallet!

Redan i den fjärde minuten visade hemmalaget att de ville tvåla dit grannen, när Jordan Larsson satte dit ledningsmålet. Efter det var matchen tät och jämn, fram till att Matthew Rusike gjorde 2-0 för Helsingborg i den 81:a minuten. Då hade Rusike bara varit på plan i några få minuter.

Magnus Eikrem fick i den 90:e minuten in ett reduceringsmål för de himmelsblå, men närmare än så kom man aldrig, och Olympia fick jubla högt när domarens slutsignal ljöd.

Förlorade cupfinalen

Som om inte en derbyförlust är illa nog förlorade Malmö FF finalen i Svenska Cupen några dagar tidigare efter ett gastkramande möte mot BK Häcken.

Allt såg så bra ut som det bara kunde för Malmö FF när man gick upp i en 2-0-seger i solskenet. En idiottackling av Oscar Lewicki skulle dock ändra matchen helt.

Med en man mer kunde Häcken ta över matchbilden allt mer, och kunde hitta tillbaka i matchen med två mål i tät följd. Matchen slutade 2-2, och efter en mållös förlängning där spelarna såg slutkörda ut, gick matchen till straffar.

Straffläggningen bjöd på stor dramatik och många fina straffar. Erdal Rakip fick chansen att skjuta titeln till Malmö FF men fick se sin straff räddas. När även Anton Tinnerholm missade sin straff kunde Häcken fullborda skrällen och ta klubbens första titel.

Missar Europa

I och med finalförlusten missar Malmö FF chansen att spela i Europa. Häcken tilldelas nu istället kvalplatsen till Europa League som ligger i Svenska Cupens vinstpott. Det är givetvis en stor missräkning för Malmö FF som spelat Champions League två säsonger i följd.

Ligger under strecket

Gefle har haft en tuff säsongsinledning. På de inledande åtta omgångarna har man bara skrapat ihop fem poäng, och ligger på grund av det näst sist i tabellen. Senast var det Elfsborg som var för svåra när man gästade Borås Arena.

Efter ett insläppt mål i vardera halvlek fick Gefle hoppa in i spelarbussen igen med en 2-0-förlust i bagaget.

När spelas matchen mellan Malmö FF och Gefle?

Matchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Gefle spelas klockan 16:00 lördagen den 14 maj.

Gefle är i behov av att börja ta poäng för att inte bli alltmer fast förankrade under nedflyttningsstrecket. På lördag står man dock inför en väldigt tuff utmaning när man gästar toppjagande Malmö FF.

För Malmö FF är det bara en trepoängare som är bra nog på lördag. Vi har tidigare sett de förlora mot både GIF Sundsvall och Jönköpings Södra. Fler sådana förluster har man inte råd med om man ska ligga överst i tabellen när säsongen summeras.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.